Fransa’da seçimden birinci çıkan sol ittifakının adayının yerine merkez sağın adayı Michel Barnier'in başbakan olmasına yönelik tepkiler sokağa taştı.

Fransa solu sokağa döküldü  

İşçi sendikaları ve sol görüşlü siyasi partilerin protesto çağrısı üzerine başta Paris, Bordeaux, Lyon, Nice gibi şehirlerin yanı sıra 130 farklı noktada gösteriler düzenlendi.

Fransa genelinde cumartesi günü sokaklara dökülen binlerce protestocu

Fransa İçişleri Bakanlığı, cumartesi günü ülke genelinde düzenlenen yürüyüşlere yaklaşık 110.000 kişinin katıldığını açıkladı.

649 sayfalık yürek burkan soykırım belgesi 649 sayfalık yürek burkan soykırım belgesi

Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (LFI) başkentin doğusunda yer alan Bastille ve Nation meydanları arasındaki bölgede 160 bin kişinin yürüyüşe katıldığını açıkladı.

Barnier baştan söyledi: Mucize beklemeyin

O sırada Başbakan Barnier ilk resmi ziyaretini Paris Necker Hastanesi'nde gerçekleştirerek sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Michel Barnier, “Mucizeler yaratamayacağız” dedi, kurulacak hükümette sağlığın bir öncelik olacağına dair güvence verdi.  

73 yaşındaki Barnier elli yıllık siyasi tecrübesi sürecinde zorlu görevlerle karşı karşıya kalmıştı. Macron’un “Fransız siyasetine istikrar getirme çabası” olarak değerlendirilen atamanın krizi çözeceğine inanılmıyor.

Fransız solunun düzenlediği protestolara çevreci gruplar ve komünistler de destek verdi.

Editör: Burçin Çelikkol