Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin durumu tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere öre bugün hava sıcaklıklarının ülkenin batı kesimlerinde hissedilir derecede 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer 50 ila 70 km/saat fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahminlerine göre ise ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya ve Niğde çevreleri ile Muğla'nın iç, Ankara’nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bolu Dağı'nda sisten dolayı görüş mesafesi 20 metreye düştü Bolu Dağı'nda sisten dolayı görüş mesafesi 20 metreye düştü

Meteoroloji; kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi tüm yaşanabilecekler için vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıldı.

Editör: Uğur Kaçar