Türkiye geneli hava durumu tahminleri (15 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri (15 Eylül 2024)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin durumu tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere öre bugün Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise ülke genelinde genellikle hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer 40 ila 60 km/sa hıza ulaşabilecek ve kuvvetli esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahminlerine göre ise ülkemizin iç ve batı kesimleri ile kuzeydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Eskişehir, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi tüm yaşanabilecekler için uyarıda bulundu. Vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Editör: Uğur Kaçar