Mersinli düşes Hande Macit enne oldu Macit, eşi ile tanışma hikayesini ve ailesinin bu duruma tepkisini Prens olduğunu tanıştıktan 2 hafta sonra öğrendim ve çok şaşırdım. Ailemle paylaşıp fikirlerini aldım. Evlenme teklifini Rotterdam'da aldım. Yüzüğü kendisi tasarladığı için görmüştüm. Hep astronot olmayı istemiştim. Prenses olmak gibi bir hayalim yoktu.” sözleriyle açıklamıştı. 

hande macit

Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti

Patronlar Dünyası’ndan Edanur Aktürk Aykol'un haberine göre;

TAHTIN İKİNCİ VARİSİ

Bebeğin babası, düşesin eşi Prens Georg Alexander eski Mecklenburg-Strelitz ve Mecklenburg-Schwerin Büyük Dükalıkları tahtının ilk varisi. Türk düşesin doğurduğu bebek de babasının ardından tahtın ikinci varisi konumuna geldi.

macit

HANDE BİR PRENS DOĞURDU

Bebeğin sır gibi saklanan cinsi ve ismi sonunda belli oldu. Kraliyet ailesinden yapılan açıklamaya göre bebeğin cinsiyeti erkek ve bir prens. Bebekten ilk kareyi anne Hande Macit sosyal medya hesabından paylaştı.

bebek-1

BEBEĞİN İSMİ BELLİ OLDU

Bebeğin ismi de yine Kraliyet ailesi tarafından duyuruldu.  Prens Alexander ve Prenses Hande, yeni doğan oğullarına Georg Leopold Borwin adını verdi. Bu ismin konulmasının nedeni olarak da Kraliyet ailesi tarafından yapılan açıklamada, “Georg, geleneksel olarak Mecklenburg-Strelitz Hanesi'nin genç kolunda Büyük Dük Georg'un (1779-1860) ikinci oğlu Dük Georg (1824-1876) aracılığıyla soyundan gelen ilk doğan erkeğe verilen isimdir.  Leopold, 1701 yılında imparatorluk kararnamesi ile Mecklenburg-Strelitz Dükalığı'nın kuruluşunu resmileştiren Habsburg Hanedanı'ndan Kutsal Roma İmparatoru I. Leopold'u (1640-1705) anıyor. Büyük büyükannesi Avusturya Arşidüşesi Ilona (1927-2011) aracılığıyla, bebek Dük birçok yönden İmparator Leopold'un soyundan gelmektedir. Borwin, şu anda Mecklenburg Hanesi'nin şu anki başkanı olan bebek Dük'ün büyükbabası Duke Borwin tarafından taşınan bir Wendish adıdır. Borwin isminin Mecklenburg Hanedanı'nda uzun bir geçmişi vardır ve ilk olarak ailenin atası Obotrite Prensi Niklot'un (öldü 1160) torunu Mecklenburg Prensi I. Heinrich Borwin'e (ö. 1227) verilmiştir. Bebek Duke, doğrudan erkek soyundan Niklot'un 26. nesil soyundan geliyor.” ifadeleri kullanıldı.

Bebeğin vaftizi 2024 yılının baharında gerçekleşmesi bekleniyor.