Kamuoyunda "Barış Boyun Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Barış Boyun, İtalya'nın Viterbo şehrinde İtalyan ve Türk polisinden oluşan bir ekibin düzenlediği operasyonla yakalandı.

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Interpol işbirliğinde İtalya, Türkiye ve Almanya'da gerçekleşen suç örgütü operasyonunda 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında suç örgütü elebaşı Barış Boyun'nun da olduğu öğrenildi.

Ayhan Bora Kaplan davasında bir komiser daha gözaltına alındı Ayhan Bora Kaplan davasında bir komiser daha gözaltına alındı
Bb-1

Ediz Martin, İYİ Parti'den CHP'ye katıldı Ediz Martin, İYİ Parti'den CHP'ye katıldı

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Elebaşılığını Barış Boyun’un yaptığı organize suç örgütüne yönelik KOM Başkanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve İtalyan güvenlik makamlarınca ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından operasyona ilişkin bilgi verdi.

Yerlikaya, operasyonda 17'si Türk, 2'si İtalyan olmak üzere 19 şüphelinin yakalandığını belirtirken "Hangi büyüklükte olursa olsun, Hangi Ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Onların nefeslerini keseceğiz." ifadelerini kullandı.

Firari Barış Boyun Organize Suç Örgütüne yönelik bu güne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, ve Kütahya’da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 şüphelinin yakalandığını duyuran Yerlikaya, "Bunlardan 175'i tutuklandı ve 100'ü hakkında adli kontrol kararı verildi." dedi.

Editör: Haber Merkezi