Euro ve dolar her geçen gün artmaya devam ederken yurt dışı tatili düşünenler de bütçelerini zorlamayacak uygun fiyatlı seçeneklerini araştırıyor. Türk lirasının değerli olduğu 3 ülkede tatil sudan ucuz. Üstelik vize de istemiyorlar. İşte Türk lirasının değerli olduğu ülkeler…

Bu haber tatil planında rotayı yurt dışına çevirenlerin çok ilgisini çekecek. Ülkemizden Avrupa'ya yapılacak ziyaretler hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Hem gezmek hem de farklı bir deneyim yaşamak isteyenler ekonomik şartları zorlarken Türk lirasının değerli olduğu 3 Avrupa ülkesi belli oldu. İşte Türk lirasının değerli olduğu o ülkeler…

TÜRK LİRASI HANGİ ÜLKELERDE DEĞERLİ?

1. Arnavutluk: 1 Türk Lirası 3,03 Arnavut Leki

Son zamanlarda fazlaca turistin ziyaret ettiği ve çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Avrupa ülkelerinin başında Arnavutluk geliyor. Muhteşem sahilleri ve tarihi dokusunun yanı sıra uygun fiyatlı seçenekleriyle dikkat çeken Arnavutluk, vizesiz seyahat yapılabilecek ülkelerin başında geliyor.

2. Sırbistan: 1 Türk Lirası 3,43 Sırp Dinarı

Vizesiz seyahat etmenin yanı sıra yalnızca kimlikle giriş yapabileceğiniz Sırbistan, Balkan ülkelerinin en güzellerinden birisi. Avrupa'nın en ucuz ülkelerinden biri olarak bilinen Sırbistan, hem tarihi dokusu hem de modern yapısıyla ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Gece hayatının yanı sıra yemek kültürüyle de merak uyandıran Sırbistan, toplu taşıma olarak tren, otobüs ve taksi ile kolay bir rota oluşturuyor. Bölgede yalnızca İngilizce konuşarak kolayca seyahat edebilirsiniz.

3. Makedonya: 0, 56 Türk Lirası 1 Makedonya Dinarı

İstanbullular bu yollara dikkat: Hafta sonu bu yollar kapalı! İstanbullular bu yollara dikkat: Hafta sonu bu yollar kapalı!

Son zamanlarda Türklerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında gelen Makedonya’da, Türk lirası bir miktar değer kaybetmiş olsa da hala değerli. Bu sebeple Makedonya hala uygun fiyatlı ülkeler arasında yer alıyor. Başkent Üsküp'ün tarihi dokusu ve doğal güzellikleri merak uyandırırken vizesiz seyahat edilebiliyor olması da Türk turistleri bu ülkeye çeken etkenler arasında. Bunun yanı sıra uygun fiyatlı konaklama ve yemek seçenekleri de bulunuyor. Ülke içi ulaşım otobüs, taksi ve kiralık araçlarla sağlanmaktadır. Ülke vatandaşları toplu taşıma araçlarını oldukça yaygın bir şekilde kullanıyor. Bölgede turistler İngilizceyi kullanarak kolayca seyahat edebiliyor. 

Editör: Kemal Ilıkkan