Dışişleri Bakanlığı, Netflix'te yayınlanacak olan "Famagusta" adlı dizinin tarihi gerçekleri çarpıtarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin kara propagandasına hizmet ettiğini açıkladı.

Bakanlık, dizinin 1963-74 yılları arasında Kıbrıslı Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türklerinin anılarına büyük bir saygısızlık oluşturduğunu belirtti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Ticaret Bakanlığı: İsrail'e gümrük sistemi kapalı Ticaret Bakanlığı: İsrail'e gümrük sistemi kapalı

Dijital bir platformda yayınlanacak olan "Famagusta" adlı dizi, tarihi gerçekleri çarpıtmak suretiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin kara propagandasına hizmet etmektedir.

Bu dizi, 1963-74 yılları arasında gözlerini kan bürümüş Kıbrıslı Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türklerinin aziz hatıralarına büyük bir saygısızlık teşkil etmektedir.

Gerçekleri olduğundan farklı yansıtmaya dönük bu tip nafile girişimler, Milli davamız Kıbrıs konusundaki mücadele azmimizi daha da güçlendirmektedir.
Kıbrıs gazilerimizi saygı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Türk askeri işgalci gösteriliyor

Dizinin içeriğinde, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın çarpıtıldığı belirtiliyor. Kıbrıs Rum Kesimi yapımı "Famagusta" adlı dizide, Türk askeri işgalci olarak gösterilirken, dizinin Türk askerinin adaya ayak bastığı gün genç bir çiftin üç aylık bebeklerini kaybetmelerine neden olduğu ve çiftin bebeklerini bulmak için evlerini terk etmek zorunda kaldıkları öne sürülüyor.

Türkiye'nin Kıbrıs'taki Rum katliamlarını sona erdirmek ve barışı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği 20 Temmuz-18 Ağustos 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın dizide yanlış bir şekilde sunulması, Türk izleyiciler arasında tepkilere yol açtı.

Editör: Ömer Göyce