Samimi Haber/ANKARA

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’e Gezi Davası tutukluları Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater'i ziyaret etmek için yaptığı talep, Adalet Bakanlığı’nca uygun görüldü.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkeş, durumu sosyal medyadan paylaştı. Türkeş, ziyaret için Adalet Bakanlığı'nın 'şifahen' onay verdiğini duyurdu.

CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti

Türkeş, konuya ilişkin paylaşımdan şu ifadelere yer verdi:

“Gezi Parkı Davası Tutuklu Sanıklarının Ziyaret Konusu; Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Türkeş: Kavala’yı ziyaretimle ilgili bir gündemim yok

Samimi Haber, beklenen ziyaretle ilgili görüşlerine başvurmak için Tuğrul Türkeş’i aradı. Türkeş, ziyaretin gündemi, içeriği ve amacına yönelik sorularımıza; “Osman Kavala’yla ilk kez görüşeceğim, ilk defa ziyaret edeceğim. Görüşmeyle ilgili benim önceden hazırlandığım bir gündemim yok. Ne konuşacağımı ben de bilmiyorum” şeklinde cevap verdi. 

Türkeş kardeşler ziyaret polemiğine girmişti

Müebbet hapis cezası alan Osman Kavala’nın cezaevinden çıkması için bir çaba içine giren Türkeş, geçtiğimiz günlerde, Kavala’yı cezaevinde ziyaret etmek istediğini belirtip; “Ben hayatının 7 yılını cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum” demişti. Türkeş’in kız kardeşi ve aynı zamanda İYİ Parti Adana Milletvekili de olan Ayyüce Türkeş, ağabeyinin bu sözlerine; “Başbuğ Türkeş ile Osman Kavala’yı aynı kefeye koymak kimsenin haddine değildir” diyerek tepki göstermişti. Bunun ardından iki kardeş arasındaki polemiğe, Kavala da hapishaneden dahil olmuş; “Sayın Türkeş’in sözlerinin merhum Alparslan Türkeş ile beni aynı kefeye koymak olarak değerlendirilmesini yadırgadım” açıklamasını yapmıştı.

Editör: Ünsal Ergel