Pennsylvania’daki bir seçim kampanyası sonrasında basın mensuplarına konuşan Trump, Musk’ın kabul etmesi halinde ona bakanlık veya danışmanlık gibi önemli bir görev vermeyi planladığını belirtti. Trump, “Elon, vizyoner bir lider. Onunla hükümette çalışmayı çok isterim,” diyerek Musk’ın teknoloji ve inovasyon alanındaki deneyiminden faydalanmayı amaçladığını vurguladı.

İngiltere'den vatandaşlarına "Lübnan'ı terk edin" çağrısı İngiltere'den vatandaşlarına "Lübnan'ı terk edin" çağrısı

Elon Musk, geçtiğimiz hafta sosyal medya platformu X üzerinden Trump ile bir canlı yayın yaparak dikkatleri üzerine çekmişti. Yayında, “Ülkenin geleceği için Trump’ın yeniden seçilmesi gerektiğini” ifade eden Musk, hükümetin daha etkin çalışması için bir başkanlık komisyonu kurulmasını önermiş ve bu komisyonun başına kendisinin geçmeyi teklif etmişti. Trump da bu teklife sıcak bakarak, “Bunu yapmayı çok isterim” şeklinde yanıt vermişti.

Musk’ın geçmiş seçimlerdeki tercihlerine bakıldığında 2016’da Hillary Clinton’ı, 2020’de ise Joe Biden’ı desteklediği biliniyor. Ancak son dönemde ABD’nin yönetimine ilişkin eleştirileriyle gündeme gelen Musk’ın Trump’a verdiği destek, siyaset sahnesinde dikkat çeken bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Editör: Elif Erbay