Trump, selefi Joe Biden'ın günlük istihbarat brifinglerine erişimini durdurarak güvenlik iznini iptal ettiğini açıklamasından bir gün sonra yönetimindeki başka isimlerin de güvenlik izinlerini iptal etti.

BİDEN’DAN SONRA SIRA DİĞERLERİNE DE GELDİ

Beyaz Saray yetkilileri, eski Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın güvenlik izinlerinin iptal edildiğini açıkladı.

Bebeğini saç kurutma makinesiyle yakarak öldürdü Bebeğini saç kurutma makinesiyle yakarak öldürdü

Yetkililer cumartesi günü yaptığı açıklamada, Trump'ın ayrıca, Adalet Bakanlığı'nın 6 Ocak 2021'de Trump destekçileri tarafından ABD Kongre Binası'na düzenlenen saldırıya verdiği yanıtın koordinasyonuna yardımcı olan Biden'ın Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco'nun güvenlik izinlerini iptal ettiğini söyledi.

Trump'ın ayrıca Trump'a karşı davaları yürüten New York Başsavcısı Letitia James ve Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg'in güvenlik yetkilerini de kaldırdığı belirtildi.

BİDEN’I SOSYAL MEDYADAN KOVDU

ABD Başkanı Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Biden'la ilgili hazırlanan bir savcılık raporuna atıf yaparak, "Biden zayıf hafızadan muzdaripti, onun iyi hali bile hassas bilgiler söz konusu olduğunda güvenilmez. Joe, kovuldun!" diyerek, Biden'ın tüm güvenlik izinlerini iptal ettiğini duyurmuştu.

İptallerin anında etkileri olmasa da Washington'da büyüyen anlaşmazlığı bir kez daha gösterdi.

Editör: Gülden Kılıç