ABD'deki olaylı başkanlık seçimleri devam ederken cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'a 13 Temmuz'da Pensilvanya eyaletinde yapılan suikast girişiminde yeni detaylar gün yüzüne çıkıyor.

New York Times gazetesi, mitingde görevli kurumlar arasında yer alan Beaver County Acil Durum Birimi'ne bağlı ekibin mesajlarını ele geçirdi.

Trump'a yönelik suikast girişiminde bulunan saldırgan Thomas Matthew Crooks'un saldırıdan neredeyse 100 dakika önce tespit edildiği

Mesajlarda ayrıca 20 yaşındaki saldırganın suikast girişimine hazırlanırken kolluk kuvvetlerinin varlığından haberdar olduğu görülüyor.

Saldırganın fotoğrafını çekti

Miting alanının güvenliğinden sorumlu keskin nişancılardan birinin, suikast girişiminden önce saldırganın fotoğrafını çektiği belirlendi.

Ele geçirilen mesajlarda da keskin nişancı kurşunuyla öldürülen Crooks'tan bahsedildiği görülüyor.

BMGK'dan İsrail'e kötü haber! Karar kabul edildi... BMGK'dan İsrail'e kötü haber! Karar kabul edildi...

Güvenlik kontrolünden geçmedi

"Biri bizi takip ederek içeri sızdı ve otomobillerimizin yanına park etti" denen mesajda saldırganın güvenlik kontrolünden geçmeyerek bölgeye girdiği vurgulanıyor.

Bir keskin nişancı da, saldırganın alandaki piknik masasında oturduğunu görerek, "Dışarı çıkıp tüfeğimi otomobilime koyarken beni gördüğünüz için sizi bilgilendiriyorum. O, sizin piknik masasının hemen sağında, çıkıştan 45 metre uzakta oturduğunuzu biliyor" yazdı.

New York Times'ın haberine göre mesajlar, suikast girişimcisinin güvenlik güçlerinin, özellikle de Gizli Servis'in, bir adım önünde olduğunu gösteren kanıtlara bir yenisini daha ekledi.

Gazetenin haberine göre, bir polis memuru da gönderdiği mesajda şüpheli şahsın, üzerinde bulunan mesafe ölçerin yetkilileri alarma geçirmesi nedeniyle Gizli Servis'e bildirilmesi gerektiğini yazdı.

“Keskin nişancılara haber verin”

Mesajda, "Çocuk bulunduğumuz binayı öğreniyor. Uzaklık ölçerle sahneye doğru baktığını gördüm. Keskin nişancılara onu aramaları için bildirim yapabilirsiniz. Ben onu gözden kaybettim" ifadelerine yer verildi.

Mesajlar, ekiplerin saldırgandan suikast girişiminden 60 dakika önce değil, en az 100 dakika önce haberdar olduklarını gösteriyor.

Drone ile bölgeyi keşfe çıktı

Saldırganın mitingden önce drone ile bölgeyi keşfettiği ortaya çıkmıştı.

Ayrıca Crooks'un telefonunda, 1963'te eski ABD Başkanı John F. Kennedy'yi öldüren Lee Harvey Oswald'ın ne kadar mesafeden ateş ettiğini araştırdığı belirlenmişti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ı korumakla görevli Gizli Servis ekibi, polisin şüpheli bir kişi tespit ettiğine dair herhangi bir istihbarat almadıklarını öne sürüyor.

Saldırının neden gerçekleştirildiği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Editör: Ömer Göyce