Dünya

Trump rakibi Harris'i hedef aldı

ABD Başkan adayı Trump, New Jersey eyaletinde konuştu. konuşma yapan Trump rakibi Harris'i hedef aldı.

Abone Ol

ABD Başkan adayı Trump, New Jersey eyaletinde bir basın toplantısı düzenledi. Kendisine ait bir golf kulübünde açıklamalarda buluna Trump mevcut ABD Başkan Yardımcısı ve seçimlerde Başkan adayı olan Kamala Harris’i hedef aldı. Trump rakibi Harris için, ‘’ Ülkeye yaptıklarından dolayı ona çok kızgınım. Adalet sistemini bana ve diğer insanlara karşı silah olarak kullandığı için ona çok kızgınım. Kişisel saldırılara hakkım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Başkan yardımcılığı döneminde Harris’i başarısız bulan Trump “Kamala Harris ekonomiyi bozan, sınır güvenliğini tehlikeye atan ve açıkçası dünyayı bozan radikal bir Kaliforniyalı liberal" diyerek hitap etti.

Trump basın toplantısında ülkedeki pahalılığı da gözler önüne serdi. Basın toplantısında ülkede çok tüketilen gıda ürünlerini göstererek enflasyon ve pahalılığa dikkat çekti. Fiyatların sürekli artmasından mevcut yönetimi sorumlu tutarak Bıden ve Harris’i hedef aldı.

Harris’in ABD ve dünya için “savunan Trump, “Harris dokunduğu her şeyi mahvediyor ve eğer kazanırsa, mali durumunuz ve ülkeniz asla düzelmeyecek” ifadelerini kullandı. Harris için “Berbat bir başkan olurdu” diyen Trump rakibinin politikalarını da tuhaf bulduğunu belirtti.

Kendine yönelik eleştirilere ise "Bence çok sakin bir kampanya yürütüyorum. Bazılarınız 'Saçmaladı' diyecek. İster inanın ister inanmayın, ben çok sakin bir insanım" yanıtını verdi.