Dünya

Trump: İran'ın şehirlerini yok ederiz

ABD'nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, İran'a yönelik sert açıklamalarda bulundu. Trump, "Eğer eski başkanlar veya başkan adaylarına saldırı olursa, İran'ın şehirlerini yok ederiz" dedi.

Abone Ol

Kuzey Carolina'daki seçim kampanyası etkinliğinde konuşan Trump, ABD istihbaratının kendisine "İran'dan gelen spesifik suikast tehditleri" hakkında brifing verdiğini belirtti ve İran'ı doğrudan suçladı.

Trump, yaptığı açıklamada, "Eğer eski başkanlar veya başkan adaylarına saldırı olursa, İran'ın şehirlerini yok ederiz" dedi. Ayrıca, hayatına yönelik iki suikast girişiminin olduğunu ve bu girişimlerin arkasında İran'ın olabileceğini iddia etti.

"Eski bir başkanı tehdit ediyorlar"

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için New York'ta bulunduğuna dikkat çeken Trump, İran'ın ABD topraklarındaki varlığına atıfta bulunarak, “Eski bir başkanı ve başkan adayını tehdit ediyorlar" dedi.

Trump, daha önce sosyal medya platformu Truth Social'da yaptığı bir paylaşımda ise İran'ın bazı hamlelerde bulunduğunu, başarısız olduğunu ama yeniden denemeler yapabileceğini söyledi. Ayrıca ABD ordusunun bu durumu yakından takip ettiğini belirtti.