TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, platformun açılışıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin küresel ölçekte verdiği "daha adil bir dünya" mücadelesine medya alanında katkı sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Sobacı, TRT'nin bu yeni girişiminin, Türkiye ile İspanyolca konuşulan ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmeye ve iletişimi artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise konuşmasında, küresel adaletsizliğin temel sebeplerinden birinin sağlıklı toplumlararası iletişim sisteminin yokluğu olduğunu ifade etti. Altun, "Batı'nın konuştuğu, Batı dışı dünyanın sustuğu, Batı'nın söylem üretip, Batı dışı dünyanın bu söylemleri tükettiği bir dünyada adalet olmaz" diyerek, platformun önemini vurguladı.

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? (4 Mayıs 2024) Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? (4 Mayıs 2024)

TRT İspanyolca dijital haber platformunun tanıtımı, TRT - İspanyolca Konuşulan Ülkeler 1. Yayıncılık Zirvesi'nin ikinci gününde gerçekleştirildi. Lansmana İspanya, Meksika, Kolombiya, Arjantin, Peru, Venezuela, Guatemala, Ekvator ve Bolivya'nın da aralarında bulunduğu İspanyolca konuşulan ülkelerin medya kurumlarından önemli isimler katıldı.

TRT İspanyolca, TRT World, TRT Arapça, TRT Rusça, TRT Almanca, TRT Fransızca, TRT Balkan ve TRT Afrika'dan sonra TRT'nin uluslararası yayın ailesinin bir parçası olarak yer alıyor. Küresel iletişimde ve adalet mücadelesinde önemli bir rol üstlenmeyi hedefleyen TRT, yeni platformuyla bu hedefe bir adım daha yaklaşıyor.