Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı' Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı'

Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada, raylarda kullanılan ve çalıntı olduğu tespit edilen çeşitli demir aparatlar ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE  YAŞANIYOR

Geçtiğimi sene Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde demir yolunun yanındaki yedek rayları oksijen tüpü ile keserek çalmaya çalışan 3 şüpheliden 1'i suçüstü, 2'si evlerine düzenlenen operasyonla yakalandı.Yapılan incelemede, rayların yanında açık alanda bulunan 7 metre uzunluğundaki yedek rayların 1’er metre uzunluğunda kesilerek parçalandığı görüldü. Rayların hemen yanında 1 oksijen tüpü, 1 mutfak tüpü ve 1 demir kesmek için kullanılan oksijen tüpü aparatı ele geçirildi. Şüphelilerin kullandıkları otomobilin olay yerinde olduğu tespit edilirken zanlı suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

777 01062022C2Fa6967

Yine geçtiğimiz sene Seyhan Nehri'ndeki tren köprüsüyle rayları birbirine bağlayan demir vidaları çalan bir kişi, suçüstü yakalandı. Hırsızlık anında hattan 2 yolcu treninin geçtiği öğrenilirken, olayın erken fark edilmesiyle bir facia önlendi.Bijonların sökülerek çalındığı demir köprüden her gün Mersin- İskenderun arasında karşılıklı olarak 3, Mersin-Islahiye ve Adana-Elazığ arasında da yine karşılıklı birer sefer yapılıyor. Çift sefer yapan trenler günde ortama 2 bin 500 yolcu taşıyor.

R A Y L A R

Kırklareli Merkez İlçe Kavaklı Beldesi'nden geçen demiryolu hattında rayların kesilerek çalındığını belirledi.İhbar üzerine Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı JASAT unsurlarınca detaylı bir çalışma başlatıldı.Olay yerinde yapılan incelemenin ardından bölgedeki kamera kayıtlarını da incelemeye alan Jandarma, hırsızlığın 2 gün önce gece saatlerinde yapıldığın tespit etti.5 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Hirsizlik Ray

Denizli'de Osmanlı döneminde inşa edilen ilk demiryolu hattındaki tarihi rayları sökerek hurda olarak satmaya çalışan 6 kişilik hırsızlık şebekesi, JASAT'ın takibinden kaçamadı. Ata mirasını talan eden şüpheliler, eşzamanlı operasyonlarla yakalanarak cezaevine gönderildi.