Trabzon'un 4 ilçesinde meydana gelen sağanak yağışlar sonucu 19 mahallede su baskınları, derelerin taşması ve heyelanlar yaşandı. Su baskınları nedeniyle bazı evlerde yaşayan 16 kişi tahliye edilirken, tek katlı bir çay ocağı yıkıldı ve bir ahıra yıldırım isabet etti, 1 inek telef oldu.

NTV'de yer alan habere göre; Trabzon'un Sürmene, Arsin, Araklı ve Of ilçelerinde etkili olan sağanak yağışlar, dere ve ırmakların taşmasına yol açtı. Bazı cadde ve sokaklarda tıkalı menfezler nedeniyle su birikintileri oluştu. Heyelanlar sonucu Sürmene ilçesi Çarşı Mahallesi'nde bulunan tek katlı bir çay ocağı yıkıldı.

KM5wK05owU2WliU-b7Fy5g

AFAD ekiplerinin incelemeleri sonucunda, su baskınına uğrayan evlerde yaşayan 16 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. 11 mahalle yolunun heyelan nedeniyle kapanmasının ardından, ekipler tarafından yolların açılması sağlandı. Ayrıca, su basan iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Sürmene Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yağış nedeniyle binaların bodrum katlarında su birikintileri oluştuğu, 8 binanın bodrumlarının boşaltıldığı ve 5 binanın boşaltma işleminin devam ettiği bildirildi. Ayrıca, heyelan nedeniyle bazı mahallelerde evlerin zarar gördüğü belirtildi.

pkkG7HGlsE20kqqp4e7yKw

Tonya ilçesine bağlı Kalınçam Mahallesi'nde ise bir ahıra yıldırım isabet etti. Bu ahırda üst katı saman dolu olan ahır, kısa sürede alev aldı ve bir inek telef oldu.

fw7xA3Eg9EWqJcKknJjFsA

AFAD, DSİ, Karayolları ve belediye ekipleri, bölgedeki tahliye, onarım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Heyelan nedeniyle bazı istinat duvarlarında da hasar meydana geldi. Yağışların etkisiyle oluşan bu olumsuz durumların giderilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

DaFBAqg3GUSnigNeE-uNVQ