Enis Yıldırım - Samimi Haber

Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi Küçükköy mahallesinde projesiz ve ruhsatsız olduğu iddia edilen cami için Berberoğlu ve Nanoğlu adlı iki aile arasında isim kavgası çıktı. Berberoğlu ve Nanoğlu aileleri caminin ismi konusunda bir türlü anlaşmaya varamadı. Bu sıra yaşanan tartışmaya belediye ve kaymakamlık müdahil oldu. İki ailenin isim üzerinde anlaşamaması bir geçeği daha ortaya çıkardı. Yapımı tamamlanan caminin projesi ve ruhsatı bulunmadığı tespit edildi.

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği durdu İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği durdu

Berberoğlu mu, Nanoğlu mu olacak?

İki aile anlaşmazlığa düşünce, bu sefer devreye yetkililer girdi. ‘Hepimiz Allah’ın kullarıyız, kardeşiz. Caminin adına Kardeşler ismi olsun’ denildi. Aileler bu teklifi kabul etti. Yetkililerin olay yerinden ayrılmasının ardından bu kez aileler, kardeşler adının önüne kendi soyadlarının verilmesini talep etti.  Şimdi kavganın caminin isminin Berberoğlu Kardeşler mi, yoksa Nanoğlu Kardeşler mi olsun yüzünden çıktı. Müftülüğe devredilemeyen ve bir hafta kapalı kalan cami bugün itibarıyla yeniden ibadete açıldı.

Şabanoğlu Şaban filmi akıllara geldi

‘Şabanoğlu Şaban’ filmini izleyenler bilirler. Gizli hafiyeler Şaban ve Ramazan (Kemal Sunal ve Halit Akçatepe), nazırın konağında çalınan elmasla ilgili “Laz enişteyi (Şevket Altuğ) sorgulamaya giderler ama daha adını sorar sormaz pişman olurlar. Laz kaptan, doğumundan hemen sonra ana tarafı ile baba tarafı arasındaki çıkan ad tartışmasını anlatmaya başlar: Hızır idi, Yunus idi… Hızır idi.  Yunus idi Hızır idi sahnesi Çarşıbaşı’nda gerçek oldu.