ABD'nin New York eyaletinde oldukça tanınan suç örgütü Colombo'nun üyelerinden gangester Ralph DiMatteo, oğluna havuz başında poz verdi ve oğlu bu fotoğrafı yayınlayınca saklandığı yerde yakalandı.

Japonya’da Filistin’e destek gösterisi Japonya’da Filistin’e destek gösterisi

68 yaşındaki Ralph DiMatteo yakalandı ve Colombo suç ailesinin 'üç numaralı' üyesi olduğu , gasp ve kara para aklamayı içeren şantaj suçunu kabul ettikten sonra üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ekran Görüntüsü 2023 12 15 094346

Oğlu Angelo'nun Florida'daki bir yüzme havuzunda boynunda büyük bir altın zincirle gömleksiz fotoğrafını çekmesinin ardından yakalandı. Angelo, babası tutuklandıktan kısa bir süre sonra sosyal medyasında bir fare emojisi yayınladı ve görünüşe göre birisinin onu ispiyonladığını iddia etti.

Ancak sosyal medyada paylaşılan fotoğraf, polisin yerini belirlemek için kullanması nedeniyle yakalanmasının anahtarıydı. Mahkemede fotoğraftan pişman olup olmadığı sorulduğunda sadece şunu sordu: 'Neden? Harika bir resimdi.”

Ekran Görüntüsü 2023 12 15 094421

Dünyada en çok seyredilen diziler arasında olan The Sopranos'da James Gandolfini'nin canlandırdığı New Jersey'li mafya patronu Tony Soprano'ya benzetilen DiMatteo bu fotoğraf konusunda hiç pişmanlık duymadığını söyledi. Oğluna kızıp kızmadığı veya fotoğraftan pişmanlık duyup duymadığı sorulduğunda, "Harika bir fotoğraftı" dedi. Mahkemede çıkan tartışmada sanığın avukatına Brooklyn federal savcısı Michael Gibaldi karşılık verdi. Savcı :"Colombo suç ailesinin bir üyesi olmak, ömür boyu sürecek bir yemindir."dedi.
Sevilen TV dizisi Tony Soprano'yu oynayan James Gandolfini 2013'te ölmüştü.