Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi, İstanbul Başakşehir Kayaşehir’de dört farklı etapta sosyal konut projesinin yapımına başlanmıştı. 4 farklı etapta başlatılan bu konut projesi kapsamında toplamda 2450 sosyal konut inşa ediliyordu. TOKİ tarafından duyurulan habere göre İstanbul’un güzide semtlerinden olan Başakşehir Kayaşehir’de 2450 sosyal konutun inşası tamamlandı. Konutlar 15 Ocak 2024 tarihinden sonra hak sahiplerine tek tek teslim edilmeye başlanacak. İşte detaylar...

2450 KONUT HAK SAHİPLERİNE VERİLİYOR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kapsamında Toplu Konut İdaresi yılı içerisinde bir çok farklı şehirde pes peşe konut kampanyalarına imza atıyor. Geçtiğimiz aylar içersinde İstanbul Başakşehir Kayaşehir’de başlatmış olduğu konut projesini tamamladığını duyuran TOKİ, toplamda dört etap halinde bu konut projesinin inşasına başlamıştı. Konut projesi kapsamında ise 2450 konut için hak sahipleri arandı. Kurası gerçekleşen ve hak sahipleri bulunan konutların teslimi ise 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayacak.

Toki Kayaşehir

Türkiye genelinde 81 ilde 50.000 ve 100.000 sosyal konut projesi doğrultusunda teslim edilen konutlara ek olarak İstanbul’un en güzel semtlerinden olan Kayaşehir’de de yeni sosyal konutların teslimine tek tek başlanacak. Oldukça merkezi bir konumda bulunan Kayaşehir konutları, şehir hastanesine ve millet bahçesine yakınlığının yanı sıra deprem içinde özel olarak tasarlandı. Dört etap halinde tasarlanmış olan 2450 sosyal konut özgün ve yatay mimari ile yeşil alanları, sosyal donatıları, kapalı otoparkları ve çocuk oyun alanları ile beraber inşaa edildi.

28 Şubat davası sanıklarına af 28 Şubat davası sanıklarına af

Proje kapsamında 2450 sosyal konut, 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren sırasıyla planlanan teslim programına göre teslim edilmeye başlanacak.