Ekonomi

TOKİ'den 35 ilde büyük arsa satışı! İşte detaylar ve ödeme koşulları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde 35 ilde yer alan 303 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa sunuyor. Peki TOKİ arsa satışları ne zaman başlayacak, ödeme yöntemi nasıl olacak?

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde 35 ilde yer alan 303 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa sunuyor. Arsa yatırımı yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunan bu satış, 30-31 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek.

Satışa çıkacak arsalar ve ödeme planı

TOKİ'nin satışa sunacağı arsalar, konut, ticaret, sanayi, sosyal ve kültürel tesis alanları ile akaryakıt istasyonu alanları gibi farklı kullanım amaçlarına sahip. Alıcılar, %25 peşinat ödeyerek arsaya sahip olabilecek ve geri kalan ödeme için 48 aya varan vade imkanı sunulacak. Bu cazip ödeme planı, yatırımcılar için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor.

Satışa çıkacak iller

Toplamda 13 milyar 553 milyon TL muhammen bedelle satışa sunulacak 2 milyon 882 bin metrekarelik arsalar, Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Kocaeli gibi birçok büyük şehirde yer alıyor. Arsa almak isteyenler, bölgesel ihtiyaçlarına ve bütçelerine göre bu illerdeki çeşitli büyüklük ve özellikteki arsalar arasından seçim yapabilecekler.

Açık artırma tarihleri ve katılım şartları

Açık artırmalar, 30-31 Ekim 2024 tarihlerinde Ankara Bilkent Otel ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda sabah 10.30’da başlayacak. Dileyen katılımcılar, fiziki olarak açık artırmaya katılabileceği gibi, internet üzerinden de (www.emlakmuzayede.com.tr) teklif verebilecekler. Detaylı bilgi almak isteyenler ise TOKİ’nin resmi web sitesini (www.toki.gov.tr) ziyaret edebilir veya 0212 608 15 00 numaralı telefon üzerinden bilgilere ulaşabilirler.