İstanbul Kemerburgaz'da ehliyetsiz kullandığı otomobiliyle Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur'un yargılanmasına devam edildi.

İğrenç istismar davasında gizlilik kararı İğrenç istismar davasında gizlilik kararı

İki kez hakim karşısına çıkan ve avukatları tarafından tutulduğu Manson Gençlik Enstitüsü ıslahevinin şartlarından şikayetçi olduğu bildirilen Cihantimur’un 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest kalmasına Savcı Kristen A. Kearney itiraz etti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Savcı Kearney, Cihantimur’u elektronik kelepçe ile izleme imkânının bulunmadığını ve 2 milyon dolarlık kefaletin Cihantimur’un yeniden kaçma tehlikesini azaltmayacağını söyledi.

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin ıslahevinde kötü muameleye maruz kaldığını, tuvalet temizlettirildiğini ve cildi için kullanması gereken ilaçları kullanamadığını belirtip mahkemeye bir adres göstererek orada kalabileceğini öne sürmüştü.

Hakim, Cihantimur’un tutuklu yargılanma halini devam ettirse de henüz nihai bir karar vermiş değil.

Timur Cihantimurun 2 milyon dolarlık teklifine savcıdan ret: Bırakırsak tekrar kaçabilir

EYLEM TOK HAKİM KARŞISINDA

önce Mısır'a daha sonra da ABD’ye kaçmasına yardımcı olan annesi Eylem Tok, Türkiye'ye iade davasının ikinci duruşması için bugün ABD’deki Massachusetts eyaletinin Boston şehrinde hâkim karşısına çıkacak.

Tok, 14 Haziran’da tutuklandıktan sonra ilk olarak mahkemeye 18 Haziran’da çıkarılmıştı. Hakim Donald L. Cabell, ‘suçluyu koruma’ suçundan Türkiye’ye iadesi talep edilen Tok’un davasını 27 Haziran’a ertelemiş tarafların detaylı savunma hazırlamalarına hükmetmişti. Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Dün Tok’un davasının 1 Temmuz’a ertelendiği açıklandı.

YAKALANMA ANININ GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Firari olarak gezen anne ve oğulun yakalandıkları anların görüntüleri polis kamerasına yansıdı.

Boston polisi tarafından gözaltına alınan anne ve oğulun görüntülerinde ilk olarak Cihan Cihantimur'un yakalandığı görülüyor. Polis tarafından üst araması yapılan Cihantimur, daha sonra ise polis aracına bindiriliyor.

Cihantimur'un ardından ise kameralara anne Eylem Tok'un görüntüleri yansıdı. Üzerinde siyah bir elbise olan Tok'un imaj değiştirmesi dikkatlerden kaçmadı. Saçlarının küt ve sarı olduğu görülen Eylem Tok'un, oldukça rahat tavırlar sergilemesi de bir başka ayrıntı olarak yer aldı.

Eylem Tok Yakalanma Anı

Timur Cihantimur'un avukatı: Şu anda kaldığı yer psikolojisini bozabilir Timur Cihantimur'un avukatı: Şu anda kaldığı yer psikolojisini bozabilir

Editör: Kemal Ilıkkan