Türk Hava Yolları'na ait bir Boeing yolcu uçağında, iki pilotun art arda kokpitten çıkmasıyla kokpitin kısa bir süre boş kaldığı ve bu olayın ardından yardımcı pilotun uçuşlardan çekildiği iddia edildi. İddiaya göre, sefer sırasında kaptan pilot lavaboya gitmek için kokpitten çıktı ve yardımcı kadın pilot kokpitte tek kaldı. Kısa bir süre sonra kule, uçakla iletişime geçti ancak yardımcı pilot kule talimatlarını anlamadı. Bunun üzerine yardımcı pilot, kaptan pilotun yanına giderek durumu bildirdi. Bu esnada kokpit boş kaldı. Kaptan pilot lavabodan çıkarken yardımcı pilota kokpitten ayrılmaması gerektiğini belirtti ve şifre girerek kokpite döndü.

THY'den 'kokpit' açıklaması


İddia üzerine THY’den konu ile ilgili açıklama geldi. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

Vaniköy'deki kaçak villanın yıkımı tamamlandı Vaniköy'deki kaçak villanın yıkımı tamamlandı

 “Bazı dijital mecralarda yer verilen, bir yolcu uçağımızda kokpitin bir süre tamamen boş bırakıldığına dair iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir hadise vuku bulmuş değildir. Kamuoyunu yanlış bilgilendirip, marka itibarımızı zedelemeye yönelik maksatlı servis edilen bu yalan haberle ilgili kanuni hakkımızı kullanacağımızı bildirmek isteriz” açıklamasında bulunarak iddiaları yalanladı.