THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Türkiye'de genç nüfusun en çok çalışmak istediği şirketler arasında zirvede yer alan THY'nin, yayımladığı "Take-Off 101", "Take-Off Jr." ve "Take-Off Cadet" iş ilanlarıyla uçuş ve yer çalışanı olarak birçok pozisyonda alım yapacağını duyurduğu, bu ilanlar kapsamında şirketin 2033 hedefleri doğrultusunda çalışan istihdamını artırmayı hedeflediği belirtildi.

Thy Internet Samimi Haber

THY'nin büyüme stratejileri doğrultusunda her yıl çalışan sayısını artırmaya gayret ettiğini kaydeden Çay,

"İstihdamı artırma politikalarımızla Türkiye ekonomisine katkı sunmaya çalışıyoruz. 2023 yılında uçuş ve yer ekiplerinden oluşmak üzere toplam 5 bin 134 çalışanı bünyemize kattık. Bu yıl da yine 2023'te olduğu gibi yaklaşık 5 bin çalışanı ailemize almayı hedefliyor, iştirak şirketlerimizle birlikte takribi 84 bin olan çalışan sayımızı 10 yıl sonunda 150 bin çalışana ulaştırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Take-Off 101" ve "Take-Off Jr." ilanlarıyla genç istihdamı teşvik ediliyor

Açıklamada, "Take-Off 101" (Part-Time Öğrenci) ve "Take-Off Jr." (Yeni Mezun ve Lisans Son Sınıf Öğrencileri) yetenek kazanımı programları ile kariyerine başlamak isteyenlere birbirinden farklı alanlarda çalışma imkanı sunan THY'nin, genç nüfusun istihdamını bu ilanlarla desteklediği kaydedildi.

türk hava yolları iş alımı yapacak

THY'nin, Part-Time Öğrenci programı ile lisans eğitimi gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, öğrenimleri devam ederken çalışma hayatını deneyimleme fırsatı sunduğuna dikkatin çekildiği açıklamada,

Dolar ve altın fiyatları ( 5 Mayıs 2024) Dolar ve altın fiyatları ( 5 Mayıs 2024)

"Değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayan adaylara, 2 dönem boyunca toplamda 12 ay THY bünyesinde çalışma imkanı sunuluyor. 1 Ocak 1998 ve sonrasında doğmuş olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençlere hitap eden ilana, 3. ve 4. sınıfta öğrenim gören öğrenciler başvurabilecek." ifadelerine yer verildi.

Thy Personel Alıyor

THY'nin 2024 yılı için 5 bin kişilik personel alımı hedefi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği 'Kariyer Zirvesi’ etkinliğinde, Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay tarafından açıklandı. Çay, geçen sene THY bünyesine 5 bin 134 kişi aldıklarını ve 2024 yılı için de 5 bin kişiyi istihdam etme hedeflerinin olduğunu belirtti.

THY 5 bin personel alımı ne zaman yapılacak?

Türk Hava Yolları geçtiğimiz yıl, uçuş ve yer ekiplerinden oluşmak üzere toplam 5 bin 134 çalışanı işe aldı. Bu yıl da yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Fakat henüz istihdam edilecek 5 bin kişinin alımı ne zaman yapılacak belli değil. Alım tarihleri kesinleştiğinde sitemizden takip edebilirsiniz.

Türk Hava Yolları personel alımı şartları nelerdir?

Türk Hava Yolları, Part-Time Öğrenci programı ile lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilerine öğrenimleri sırasında çalışma deneyimi kazanma fırsatı sunuyor.

Başarılı bir değerlendirme sürecinin ardından adaylar, Türk Hava Yolları bünyesinde 12 ay boyunca çalışma imkanına sahip olacaklar. Bu ilan, 1998 ve sonrasında doğmuş olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençlere yöneliktir ve 3. ve 4. sınıfta öğrenim gören öğrenciler başvurabilir.