2024-2025 sezonu hazırlıklarını sürdüren Samsunspor, teknik direktörlük görevine Alman çalıştırıcı Thomas Reis'i getirdi. Karadeniz ekibi, Thomas Reis ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Para judocu sporcumuz İbrahim Bölükbaşı finalde! Para judocu sporcumuz İbrahim Bölükbaşı finalde!

Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Operasyon Direktörü ve İcra Komitesi Üyesi Soner Soykan, Futbol Direktörü Fuat Çapa, İcra Komitesi Üyesi Suat Çakır ve Mali İşler Direktörü Koray Yalçın katıldı.

İmza töreni sonrası konuşan Thomas Reis, "Samsun çok güzel bir şehir. Buraya geldiğim için mutluyum. Stadyumu, tesisleri ve Samsunspor Futbol Akademisini gezdim, çok beğendim. Takımımızı başarıya taşımak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Taraftarlarımızın desteğiyle büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Thomas Reis, antrenörlük kariyerine VfL Bochum kadın takımında kısa bir süre görev aldıktan sonra, 2011-2012 sezonunda kulübün rezerv takımında yardımcı antrenör olarak başladı. Şubat 2012'de A takımın yardımcı antrenörü oldu ve Nisan 2013'e kadar bu görevde kaldı. Ardından, VfL Bochum'da U19 ve U23 takımlarından sorumlu oldu. Ocak 2015'te yeniden A takımın yardımcı antrenörü oldu. UEFA Pro lisansı sahibi olan Reis, 2015-2016 sezonunda yeniden U19'un baş antrenörü oldu ve sezon sonunda VfL Wolfsburg'un U19 takımının baş antrenörü olarak göreve başladı. Eylül 2019'a kadar Wolfsburg'da kaldı. Sonrasında eski kulübü VfL Bochum'a geri döndü ve A takımın teknik direktörü oldu. 2021'de 2. Bundesliga'da şampiyon olarak Bochum'u Bundesliga'ya yükseltti ve ilk sezonunda ligde kalmayı başardı. 2022-2023 sezonunun Ekim ayında FC Schalke 04'ün teknik direktörlüğünü devralan Reis, burada da takımın oyun stilini geliştirerek ve genç yeteneklere şans vererek dikkat çekti.

Thomas Reis, baskılı ve ofansif futbol anlayışı, disiplini, taktiksel bilgisi ve oyuncularla kurduğu sağlam ilişkilerle tanınan bir teknik direktör olarak öne çıkıyor.