Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Yargıtay üyelerinin federasyonun yeni kurullarında görev almalarının yasaklanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "TFF'nin yeni yönetimi olarak hedefimiz, Türk futboluna barış ve kardeşliği getirmek ve başarılarını uluslararası alanda tescil ettirmektir. Türk spor camiası, taraftarlar ve kulüplerimiz federasyonumuzdan 'adil ve güvenilir' bir futbol ortamı beklemektedir. Bu amaca ulaşmak için tarafsızlık ve eşit mesafede durma ilkesini benimsedik. Yeni yönetimimiz, bu anlayışla taraftarlarımıza, kulüplerimize ve adalete yönelik olarak çalışmaktadır," denildi.

Açıklamada, federasyonun yeni kurullarının, Türk futbolunun marka değerine katkı sağlayacak uzman ve profesyonel isimlerden oluştuğu belirtildi. "Kurul üyelerimiz deneyim ve yetkinliklerini kanıtlamış kişilerden seçilmiştir. Türk futbolunun önemli sorunlarını çözmek için tüm paydaşların ve kurumların desteği bizim için kritik öneme sahiptir. Ülkemizin köklü kurumlarının katkıları, bu sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Ancak Yargıtay Başkanlığı, Yargıtay üyelerinin TFF'nin yeni kurullarında görev almasına izin vermemektedir ve bu durumun, Yargıtay'ın itibarına zarar vereceğini düşünüyoruz," ifadelerine yer verildi.

Ferdi İngiltere'de ilk golünü attı Ferdi İngiltere'de ilk golünü attı

Açıklamada, geçmişte Yargıtay ve diğer yargı organlarından birçok kişinin federasyon kurullarında görev aldığı hatırlatılarak, "Bu engel 'çifte standart ve adaletsizlik' olarak algılanabilir ve Yargıtay'ın adalet sağlama konusundaki itibarını zedeleyebilir. Görüşme taleplerimiz sonuçsuz kalmıştır ancak bu durumun yanlış anlaşılma ve iletişim eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyor, Yargıtay Başkanlığı ile yapılacak görüşmelerde sorunun çözüleceğine inanıyoruz. TFF, ülkemizin köklü kurumlarına her zaman saygı göstermiştir ve milletimiz, federasyonun yeni yönetiminden umutludur. Türk futbolunun ileriye taşınması için kurumlarımızdan destek bekliyoruz," denildi.