İsmail Yüksek'in sağlık durumu açıklandı! İsmail Yüksek'in sağlık durumu açıklandı!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz'da yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi heyecan dorukta. Seçim tarihine yönelik tartışmalar devam ederken, ilk aday da ortaya çıktı. Servet Yardımcı, TFF başkanlık koltuğu için yarışacak isimler arasında yer alacağı iddia ediliyor.

Peki, Servet Yardımcı kimdir?

Rizeli olan Servet Yardımcı, 26 Aralık 1957'de doğdu. Futbol tutkusuyla genç yaşlarda amatör düzeyde futbol oynayan Yardımcı, daha sonra yöneticilik alanında kendini gösterdi. Çaykur Rizespor'da yöneticilik yapmasıyla tanınan Servet Yardımcı, 2008 yılında Hasan Doğan'ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na girdi.

Kariyerindeki çıkışını sürdüren Yardımcı, Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili olarak görev aldı. Ardından Mehmet Ali Aydınlar ve Yıldırım Demirören dönemlerinde yönetim kurulu üyeliği ve 1. Başkan Vekilliği gibi önemli görevlerde bulundu. TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütmekle de sorumlu olan Yardımcı, uluslararası alanda da tanınmış bir isim haline geldi.

2015 yılında UEFA Yönetim Kurulu'na aday olan Yardımcı, bir süre sonra bu göreve seçilme başarısını gösterdi. 2021'de ise tekrar adaylığını koyarak UEFA Yönetim Kurulu'nda yerini korudu.