Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisi, taraftarların neden olduğu saha olayları yüzünden yarıda kaldı. Tribüne atılan bir fişek sonucu yaralanan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'a ilk müdahale statta yapılırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi'nde tedavisine başlandı.Ajansspor'un haberine göre;Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir derbisinde yaralanan Mehmet Çakır'ı hastanede ziyaret etti. Büyükekşi, işaret fişeği ile yaralanan taraftarı İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finaline davet etti.
 
Ziyaretin ardından açıklama yapan TFF Başkanı, yaralanan taraftarın son durumu hakkında "Kendisi gayet iyi bir durumda. Bizim için en önemli konu insan sağlığı, onu bu şekilde görmek bizi çok mutlu etti. İnşallah yönetim kurulu üyemiz Talat Papatya iyileşir iyileşmez alıp federasyona getirecek kendisini." dedi.
Büyükekşi, "Biliyorsunuz Haziran ayında İstanbul'da Şampiyonlar Ligi finali var. Final maçına davet ettim kendisini. O da 'inşallah' dedi. Türkiye Futbol Federasyonu olarak taraftarımızın yanındayız. İnşallah güzel günlerde tekrar onla birlikte olacağız. Moral, motivasyonu gayet iyi." şeklinde konuştu.
Ziyarette TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Nüket Küçükel Ezberci, Müslüm Özmen ve Talat Papatya'nın yanı sıra Göztepeli futbolcular Yasin Öztekin, İsmail Köybaşı ve Atınç Nukan da yer aldı.

"Gereken kararları alacağız"

Derbide yaşananları araştırdıklarını belirten TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Göztepe - Altay maçında yaşananları en ince ayrıntısına öğrenmek için İzmir'e geldik. Edindiğimiz raporları, tüm ayrıntılarıyla değerlendirdikten sonra gereken kararları alacağız." ifadelerini kullandı.

"Futbol bir savaş değil"

Büyükekşi, "Benzer olayların bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa, o kararları alacağız. Taraftarları, başkanları, futbolcuları Fair-Play'e davet ediyorum. Futbol bir savaş değil. Taraftarların da maçtan sonra sarılmasını istiyoruz." açıklamasını yaptı.