Disney ve Pixar'ın iş birliğiyle hazırlanan "Ters Yüz 2", 14 Haziran'da vizyona girdi. 2015 yapımı Ters Yüz'ün devamı niteliğindeki film, gişede büyük bir ilgi gördü. Vizyona girmesinden yalnızca bir ay sonra, dünya çapında bir milyar dolar hasılat sınırını geçen ilk film olmayı başardı.

2024 yılının en çok hasılat elde eden filmi olan "Ters Yüz 2", Pixar'ın en çok kazanan filmi unvanını da eline geçirdi. Ancak bu başarılarla yetinmeyen film, yeni bir rekora daha imza attı.

Tüm Zamanların En Çok Hasılat Yapan Animasyon Filmi

"Ters Yüz 2", Frozen II'yi geride bırakarak tüm zamanların en çok hasılat yapan animasyon filmi oldu. Artık bir ergen olan ve çok daha çılgın, kişiselleştirilmiş duygularla başa çıkmak zorunda kalan Riley'nin maceralarını anlatan film, dünya çapında şu ana kadar 1,462 milyar dolar hasılat elde etti.

Böylece hala vizyonda olan "Ters Yüz 2", 2019 yapımı Frozen II'nin 1,453 milyar dolarlık hasılatını geride bırakarak tüm zamanların en çok hasılat yapan animasyon filmi unvanını kazandı.

Urartuların gizemli kalesinde tarihe ışık tutan keşifler Urartuların gizemli kalesinde tarihe ışık tutan keşifler

"Ters Yüz 2"nin elde ettiği bu büyük başarı, animasyon filmlerinin sinema dünyasında ne kadar önemli bir yer tuttuğunu bir kez daha gösteriyor. Riley ve duygularının yeni maceraları, izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı ve film, hem gişede hem de eleştirmenler nezdinde takdir topladı.

Editör: Elif Erbay