Ercan Küçük - Haber Merkezi

Sosyal medyanın tüm dünyada etkisinin artması, terör örgütlerinin de örgütlenme araçlarının en başında gelen aygıt olmasına yol açtı. Terör örgütü DEAŞ dijital araçlar ve sosyal medyayı hem örgütlenme hem propaganda hem de eğitim aracı olarak çok etkin kullanan bir örgüt. Twitter'ın DEAŞ hesaplarını kapatmasıyla örgüt, duyurularını 2015 yılı Eylül ayından itibaren şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram aracılığıyla yapmaya başladı. Öyleki DEAŞ Sözcüsü Ebu Ömer el Muhacir, Kureyşi’nin öldüğünü doğrulayarak örgütün yeni lider olarak Ebu el-Hasan el-Haşemi el-Kureyşi’yi seçtiklerini de Telegram üzerinden sesli bir mesaj ile açıklamıştı.

Işid Militanları

DEAŞ kurucusunun kitabı grupta

Türkiye de DEAŞ’in önemli hedefleri arasında yer alıyor. DEAŞ, laik demokratik sistemi ve Batı ülkeleriyle ilişkileri nedeniyle Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı tağut ve kafir ilan etti. Hatta örgüt yayınlarında Türkiye’deki üyelerine, saldırı talimatları da gönderiyor.

Zerkawi Kitabı

Örgütün Türkiye’de propaganda ve üye kazanma yöntemlerinden birisi de Telegram’da açtıkları gruplar. Bu gruplardan birisi de İslamic State isimli bir grup. Samimi Haber, grubun yazışmalarına ulaştı. Ocak 2024’te farklı grupların birleşmesiyle kurulan grup DEAŞ’in sanal eğitim kampı gibi faaliyet gösteriyor. Hatta bazı grup üyelerinin Sarıyer sahilinde paintbol oynama bahanesiyle atış talimi yaptığı da iddia ediliyor.

Örgüt eğitim ve propagandaya çok önem veriyor. Asker kaçağı olduğu bilinen Muvahhid isimli kullanıcının kurduğu, CaveMan isimli kullanıcının yönetici olduğu ve şu anda kapalı olan grupta örgütün eğitim kitapçıkları üyelerle paylaşılıyor. Bu yayınlar arasında DEAŞ kurucusu Zerkavi’nin yazdığı ‘And Likewise the messengers are afflicted, Then the Final Outcome is Theirs’ isimli kitabının yanısıra Rumiyah, Konstantiniyye gibi dergileri de bulunuyor. Grupta Zevahiri, Ebu John Bagdadi, Ebu Mafik el sıddık gibi isimlerde kullanıcılar dikkat çekiyor.

Her sayıda Türkiye’ye tehditler

DEAŞ’ın Türkçe propaganda dergilerinden olan Rumiyah dergisinin hemen her sayısında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef alınıyor. Grupta paylaşılan derginin 3. Sayısında ‘Evlerin en dayanıksızı örümcek evidir’ başlıklı yazıda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tabut ilan edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı başkanı ve yöneticileri de sapık ilan edildi. Türkiye bu sayıda şu sözlerle tehdit edildi:

"Türkiye hükümetinin bugün, İslam Devleti’ne karşı savaş ilan edip bu savaşa girmesi demek; kendi bıçağıyla boynunu kesmesi, kendi elleriyle şah damarlarını kesmesi, kendi ipiyle kendisini boğması, kendi kendine evini yıkması demektir.

Gerçek şu ki, evlerin en dayanıksız olanı örümcek evidir.erdoğan ışid dergisi

CHP Tüzük Kurultayı’nda 2.gün CHP Tüzük Kurultayı’nda 2.gün

Ey Türkiye’deki hilafet askerleri!

Ey İslam diyarına hicret etmek isteyip mürtedlerin hicretlerine engel olduğu yiğitler! Türkiye tağutuna ve mürted tabilerine saldırın! Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü’min topluluğun gönüllerini ferahlatsın. Öncelikle küfrün önderlerine ve tağut başkanlarına saldırın! Polis, asker ve hâkimlere saldırın! Tağutların âlimlerine, Erdoğan’ın parti üyelerine, destekçilerine, yardımcılarına ve onunla dostluk kuran diğer partilerin üyelerine saldırın! Bu mürtedlere saldırırken de aynı zamanda haçlı ülkelerinin vatandaşlarını bulduğunuz yerde öldürmeyi de ihmal etmeyin. Onları öyle öldürün ki; arkalarında kalanlara ibret olsunlar ve böylece sizler kardeşlerinizin intikamını almış olursunuz.

Türk askerlerine karşı sınırlarda nöbet tutan tüm kardeşlerimize; mürted Türk askerine karşı sabit durun! Ve onlara karşı çok sert olun! Umulur ki Allah, onların gücünü sizinle defeder. Allah’ın gücü daha üstündür, cezası daha şiddetlidir.

Atatürk’ü kafir, Erbakan ve Erdoğan’ı tağut ilan ettiler

Rumiyah 4. Sayısında 'Tağut Erbakan ve Tağut Öğrencisi Erdoğan’ın küfürleri' başlıklı yazıda Eski Başbakan Necmettin Erbakan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tağut ilan edildi:

“Ey muvahhidler! Artık bugün Türkiye, eylemlerinizin çerçevesine ve cihadınızın kapsamına girmiştir. Allah’tan yardım dileyin ve oraya saldırın! Güvenliğini korkuya, rahatlığını dehşete çevirin! Sonra orayı ateşli mücadelenizin mıntıkalarına katın.”

Yazıda Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için Kafir Kamal ifadesi kullanılıyor.

Rumiyah 5. Sayıda Erdoğan direk öldürülmekle tehdit ediliyor. Kafirlerin suikastle öldürülmesi başlıklı yazıda Erdoğan görseli hedef tahtasıyla gösteriliyor:

“Bugün Türkiye hükümetinin olağanca gücüyle Müslümanları katletmesi, hapsetmesi ve onlara her türlü zulmü yapması asla kabul edilecek bir şey değildir. Tağut Erdoğan ve hükümetinin yaptığı bu zulümlere her Müslüman elinden geldiği kadar engel olmak zorundadır. Özellikle Türkiye’de yaşayan tevhidin aslanlarının bu konudaki sorumluluklarını iyi anlamaları gerekir. İslam Devleti ve Müslümanların aleyhinde konuşan, onları kötüleyip tağutları destekleyen belamların hedef alınması ve öldürülmesi vaciptir.

reina kapağı

Ey Tevhidin aslanları! Ey Ebu Basir’in torunları! Size hicret yolunu kapatan kâfirlerin önderlerine suikast yapın. Onları ister kandırarak isterse de direk hedef alarak vurun, bıçaklayın, ezin ve kanlarını sokaklarına dökün! Onlar size çok yakınlar, sizler Allah’ın izniyle dilediğiniz gibi o korkakların hakkından gelebilirsiniz. Erdoğan’ı, hükümetini ve sistemini destekleyen ve İslam Devleti’ni kötüleyen tüm küfrün önderlerine suikast düzenleyin ve sakın onlara acımayın! En feci bir şekilde onları öldürün! Onları diğerlerine ibret kılın!”

Terör örgütünden patlayıcı üretim tarifleri

Rumiyah dergisi 6. Sayının kapağında Reina katliamı yer alıyor. Dergideki yazılar arasında ‘Mübarek İstanbul Operasyonu Hususunda Aydınlatma’ yazısı da yer alıyor.

C4 yapım kılavuzuŞarbon

Örgüt, Telegram grubunda ideolojik eğitimlerin yanısıra üyelerine yapacağı terör saldırıları için bomba yapımlarını da öğretmiş. DEAŞ’ın Al Sabri Askeri Bilim Enstitüsü yayınının hazırladığı kılavuzlarda Şarbon üretimi kılavuzu paylaşıldı. Kılavuzda gerekli malzemelerin nerelerden temin edilebileceği ve şarbonun nasıl üretileceği madde madde anlatılmış. C4 patlayıcı, TNT, patlayıcı hekzamin yapımlarının anlatıldığı kitapçıklar da eğitim katalogları arasında yer aldı.

Grupta yöneticiler Muvahhid ve CaveMan üyelere sık sık ses kayıtlarıyla da sesleniyor. Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretlerin de yer aldığı konuşmalarda Muvahhid şunları söylüyor:

"Planımızı bozan Türkiye"

“Davamızı savunuyoruz. Davamızın sonuna kadar da arkasındayız. Mürted Amerika’yı Mürted Türkiye’yi savunmuyoruz. Biz davamızın arkasındayız.

-Uğraşsan ne uğraşmasan ne? Emniyete atsan ne? Bize ne yapabilirsiniz ki? Biz sadece Allah’a biat ediyoruz? Sizden mi korkacağız bu saatten sonra?

-Sizin gibi kafir devletleri savunmuyoruz. Taliban Amerika’ya biat etti.

-Türkiyeye askerlik yapan birisi kafir olur. Türkiye vatan için savaşır sınır temizliği için savaşır öyle saçma sapan şeyler için savaşır. Amerika’ya Haçlılara destek verir.

-Türkiye askeri şehit olmaz. Çünkü Türkiye askeri tağuta askerlik yapar ve beşeri kanuna askerlik yapar. Vatan bayrak sınır güvenliği gibi şeyler için savaşır. Şeriat veya Allah rızası için savaşmaz. 1 ay maaşı yatmasın nasıl ihanet ediyor görürsün.

-Telegramda bazı gruplar var, IŞİD’i yanlış tanıtıyorlar. IŞİD’in yaptıkları İslam’a uygun İslam’da olan şeyler. İslam’a aykırı şeyler değil.

-Asker yakılması olayı kısastır. Askerler gidip masum insanları bombalıyor. Bu da bir kısastır.

-Onlar bizi bitiremezler. Biz bir ölür bin diriliriz. Her yerde biz varız.

-Atatürk milyonlarca km karelik toprakları kaybetti. Birkaç fabrika açtı biraz toprak kazandı diye adamı ilah ilan ediyorlar. Atatürk bir mason ve siyonistlerin emellerine hizmet eden bir adam.

-Hani ümmetin lideri ya Erdoğan. Çıktı kürsüde Atatürk’ün laik yasalarına bağlı kalacağıma yemin ederim demedi mi? Bu adam dönek, davasını satan, iki yüzlü bir adam. Bu adam mı ümmet lideri?

-IŞİD ahir zamanda İslamı düzgün savunan tek örgüttür.

-IŞİD ilk kurulduğu zaman İsrail’e çok büyük bir saldırı düzenliyordu. Ama bunu kafir mürted Türkiye’nin MİT ajanları İslam devleti askerlerini yakalayıp bu savaşı durdurdu. Bizim planımızı bozan Türkiye.

-Zerkavi’ye Bağdadi’ye bütün İslam devleti mücahitlerine Allah’tan rahmet diliyorum.”

Tnt

CaveMan ise yolladığı ses kayıtlarında şunları söylüyor:

“Şimdi Türkiye Hrıstiyan’ın kurduğu koalisyona katıldı. Orada Yahudi vardı Hrıstiyanlar vardı. Kaldırdıkları uçaklarla İslam devletini vurdular. IŞİD de kısasa kısas yapmaya çalışıyor şu an.

Aklı olan IŞİD’in gerçek İslamı temsil ettiğini bilir ki. İsrail Filistin’i bombalıyor, kadınları çocukları öldürüyor. İlla bir karşılığı olacak bunun.”

Editör: Haber Merkezi