CHP'nin Hazine ve Maliye gölge bakanı Yalçın Karatepe ve beraberindeki heyet, dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile 4 saat 15 dakikalık bir zirve gerçekleştirmişti. Oldukça uzun süren görüşmede Bakan Şimşek'e iletilen 4 ana talepten biri de asgari ücrete Temmuz ayında bir ara zam yapılması olmuş ancak Karatepe bu konuda Şimşek'ten olumlu bir geri dönüş alamadıklarını ifade etmişti.

Kulisleri hareketlendiren iddia

Yaşanan gelişmenin ardından milyonlarca asgari ücretli kara kara düşünmeye başlarken, bugün Ankara kulislerine düşen bir iddia büyük ses getirdi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre kulislerde hükümetin sürpriz bir şekilde asgari ücrete ara zam kararı verebileceği belirtildi.

Asgari Ücret-5

Bim'de hangi ürünler indirimde? 05.07.2024 Bim'de hangi ürünler indirimde? 05.07.2024

Asgari ücrete ara zam var mı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomik verilerin iyi gittiğine dikkat çekerek, asgari ücret ara zammıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı;

"Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok."

Buna göre; 2024 temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacak.

Asgari ücret şu an ne kadar?

2022 ve 2023 yıllarında asgari ücret ocak ve temmuz aylarında iki kez zamlanmıştı. Son olarak hükümet tarafından yapılan yüzde 49 artış ile birlikte yeni asgari ücret tutarı 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti.