Youtube, video içerik üreticilerinin videolarını bir arada sunan bir platform olma özelliği taşır. Bu platform herkes tarafından sıklıkla kullanılır. Youtube, içerik üreticilerinin kazanç elde etmesine de yardımcı olur.

Youtube üzerinden video paylaşmak ve farklı içerikleri takip etmek mümkündür. Bu işlemlerinde tamamı bilgisayar üzerinden rahatlıkla yapılabilirken telefondan da bu işlemler kolay bir şekilde yapılabilir. Bu nedenle telefondan youtube video yükleme  konusu merak edilir.

Youtube günümüzde en çok kullanılan video paylaşma ve izleme platformu olma özelliğini taşır. Bu platform üzerinden kaliteli ve yüksek çözünürlüklü video paylaşımı kolay bir şekilde yapılabilir.

Telefonla Youtube Videosu Çekme İşlemi Nasıl Yapılır?

Youtube kullanıcıları farklı araçlar ile çektikleri videoları Youtube’a ekleyerek kazanç sağlayabilirler. Bu videoları farklı platformlarda kesip kırpma, birleştirme efektleri yardımıyla düzenlemeleri de mümkündür. Kullanıcılar açmış oldukları hesaplar üzerinden çektikleri ve düzenledikleri videoları paylaşırlar.

Youtube üzerinde hesabı bulunan herkes kendi kanalına bu şekilde video yükleyebilir. Yüklenen videoların başlığı, etiketi ve açıklamasının olması önemlidir. Çeşitli ayarlar ile bu işlemler kolay bir şekilde yapılabilir. Telefondan Youtube Video Yükleme işlemi de kolay bir şekilde yapılabilir.

Video açıklaması, kapak resmi, etiket gibi işlemlerin tamamının Youtube platformundaki video yükleme sayfasından yapılması mümkündür. Kullanıcılar hesaplarındaki sağ üst köşede bulunan video ekle bölümünden telefonlarındaki videoları Youtube kanalına yükleyebilirler. Daha sonra açılan video ayarları kısmından detaylı bir şekilde video özelliklerini değiştirmek mümkün olur.

Telefondan Youtube’a Nasıl Video Çekilir?

[caption id="attachment_452209" align="alignnone" width="1280"]Telefondan Youtube’a Nasıl Video Çekilir? Telefondan Youtube’a Nasıl Video Çekilir?[/caption]

Youtube’a video çekme işlemi tablet, telefon, video kamera gibi çeşitli cihazlarla yapılabilir. Bu cihazlarla çekilen videoların Youtube’a yüklenmesi işlemi oldukça kolaydır. Teknoloji sürekli olarak geliştiği için Youtube’a eklenen içeriklerin görüntü kalitesinin yüksek olması da büyük önem taşır. Telefonlardan kaliteli bir şekilde Youtube videosu çekilip çekilemeyeceği merak edilen bir konudur. Bunun yanında Telefondan Youtube Video Yükleme nasıl yapılır ile ilgili araştırmalar da yapılır.

Youtube’a telefondan video çekme işlemi için telefonun ön ve arka kameraları ile bu işlem yapılmalıdır. Video çekmek için telefona uyumlu özel olarak tasarlanmış lensler bulunur. Bu şekilde telefonla daha kaliteli videolar çekilebilir.

Telefondan Youtube Videosu Nasıl Yüklenir?

  • Telefondan Youtube Video Yükleme işlemi oldukça kolaydır. Bunun için öncelikle telefon üzerinden Youtube uygulamasının açılması gerekir.
  • Telefonda bulunan Gmail hesabından Youtube üzerinden oturum açılmalıdır. Eğer Youtube üzerinden oturum açma işlemini yapmadıysanız öncelikle bu işlemi yapmalısınız.
  • Youtube uygulaması açıldığı zaman ekranda sağ alt köşede bulunan kırmızı kamera simgesine video yüklemek için basılmalıdır.
  • Açılan ekrandan Youtube’a yüklemek istediğiniz videoyu seçmelisiniz ya da direkt olarak buradan video kaydı yapabilirsiniz.
  • Video seçildikten sonra Başlık ve Açıklama girerek gizlilik seçilmelidir. Gizlilik bölümünden Genel seçilmesi durumunda videolar arama kısmında çıkacaktır. Bu sayede herkes videonuza rahat bir şekilde ulaşabilir.
  • Liste dışı seçeneği seçildiği zaman yalnızca video linki yardımıyla videolar izlenebilir. Özel seçeneği ise videoyu yalnızca yükleyen kişinin izleyebileceği anlamına gelir.
  • Ekranda sol üst kısımda yer alan nota bölümünden videoya müzik eklenebilir. Sağ üst kısımda bulunan sihirli çubuk ise videoda farklı efektler kullanılmasını sağlar. Mavi tutacaklardan videonun başlama ve bitme kısımlarını ayarlamak da mümkündür.
  • En son ekranda sağ üstte yer alan OK işaretinden video yükleme işlemi gerçekleştirilebilir.

Yükleme Nasıl Tamamlanır?

[caption id="attachment_452215" align="alignnone" width="1280"]Telefondan Youtube Video Yükleme Telefondan Youtube Video Yükleme[/caption]

Telefondan Youtube Video Yükleme işleminden sonra upload işlemi başlar. Videoların boyutları ve internet bağlantı hızına bağlı olarak yükleme işlemi farklı sürelerde tamamlanır. Youtube’a yüklenen videolar en fazla 15 dakika uzunluğunda olabilir.