Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın üretim ve test süreçlerinin başarıyla tamamlandığını, Haziran ayında Amerika'nın Florida eyaletindeki Space-X merkezine gönderileceğini açıkladı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A için logo belirlendi.

"Haziran ayında gönderilecek"

Uraloğlu, "Türkiye'nin en büyük AR-GE Projesi Türksat 6A'nın tamamlandığını ve Haziran ayında gönderileceğini" belirtti. Türksat 6A'nın Temmuz ayında yörüngesine fırlatılacağını söyleyen Uraloğlu, "Bu proje, Türkiye için bir dönüm noktası niteliği taşıyor" dedi. Türksat 6A'nın Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu platformunu geliştireceğini vurgulayan Uraloğlu, "Ülkemiz, Türksat 6A ile birlikte haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yer alacak ve bölgede haberleşme uydusu üretim merkezi haline gelecek" açıklamasında bulundu.

"Gururlu bayrağımızın uzaydaki temsilcisi olacak"

YouTube'a yeni rakip: TikTok YouTube'a yeni rakip: TikTok

Uraloğlu ayrıca, Türksat 6A'nın logosunu Türkiye'nin gururla dalgalandırdığı bayrağından esinlenerek belirlediklerini ve "gururlu bayrağımızın uzaydaki temsilcisi olacağını" ifade etti.