Yaşam

Tekstil atölyesinde cinsel istismar iddiası “Küçük olduğunu bilmiyordum”

Bir tekstil atölyesinde işyeri sahibinin reşit olmayan bir çalışanına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada 3. Celse İstanbul Bakırköy’de görüldü.

Abone Ol

 Haber Merkezi/ Ercan KÜÇÜK

İstanbul Esenyurt’ta tekstil atölyesi sahibi E.C, 18 yaşından küçük çalışanı F.G.’ye kahve içirerek uyutup cinsel istismarda bulunmak suçlamasıyla yargılandı. Duruşmanın 3. Celsesi Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya mağdur F.G ve avukatlarıyla sanık E.C ve avukatı katılırken, UCİM avukatları da gözlemci olarak salonda bulundu. Sanık, mağdur F.G’nin talebi üzerine ifade verirken salondan çıkartıldı. F.G verdiği ifadeye göre Ocak 2023’te arkadaşıyla birlikte sanığın tekstil atölyesinde işe başladı. 2 gün sonra arkadaşı başka bir çalışanla tartışınca birlikte işten çıktıklarını söyleyen mağdur, sanığın kendisini arayıp kafede yüzyüze görüşmek istediğini, kendisine “Sorun yaşadığınız kişiyi çıkarttım. Arkadaşınla birlikte çalışmaya geri dönün” dediğini söyledi. Görüşmenin ardından işe geri dönen F.G burada yaklaşık 40 gün çalıştığını belirtti. Bir süre sonra sanığın eşinin aynı işyerinde çalışan bir arkadaşı tarafından rahatsız edildiğini belirten mağdur, bu konuyu konuşmak için odasına gittiği sanığın kendisine, “Şimdi konuşursak çalışanlar yanlış anlar, mesai sonrası gel” dediğini söyledi. Mesai bitiminde sanığın odasına giden mağdur, sanığın kendisine istememesine rağmen kahve yapıp getirdiğini, kahveyi içtikten sonra tuvalete gittiğini sonrasında hiçbir şey hatırlamadığını, saat 21.00 civarlarında kolilerin üzerinde uyandığını söyledi. Sonraki günlerde karın ağrıları ve mide bulantıları yaşadığını aktaran mağdur, bir süre sonra gittiği hastanede 14 haftalık hamile olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Kendisinin olay yaşandığı gün 18 yaşın atında olduğunu, günlük 200 TL olan maaşını yaşı küçük olduğu için banka hesabı olmadığından dolayı elden aldığını, sanığın “Küçük olduğunu bilmiyordum” savunmasının aksine olayın öncesinde sanığa sigortasının yaptırması için kimliğini verdiğini, bu kimliğin 4 gün boyunca çekmecede olduğunu söyledi. Mağdur, sanık avukatının sorularına verdiği cevapta sanıkla işyeri dışında sadece işten ilk çıktıkları zaman haricinde dışarıda görüşmediklerini söyledi.

“Yaşını bilmiyordum" 

Sanık savunmasında mağdurun suçlamalarını reddetti, F.G ile kendi rızasıyla 2-3 kere cinsel birliktelik yaşadıklarını belirtti. F.G ve arkadaşı ile dışarıda sık sık görüştüklerini, kendisinin akşam 23.00 saatlerinde aranıp “ya gelirsin ya da evinde karın varken gelirim” şeklinde tehdit edildiğini, HTS kayıtlarında bunların görülebileceğini söyledi. F.G’nin yaşının büyük olduğunu sandığını, kimliğin kendisine istedikten yaklaşık 1.5 ay sonra ve olayın çok sonrasında verildiğini ifade etti.

Mağdurun tanığı Buse Aydın, verdiği ifadede mağdurun kimliğini işe başladıkları Ocak ayında olaydan önce sanığa verdiğini belirtti. 

Tanık ifadesinden sonra görüşleri sorulan sanık, Aydın’ın kendisiyle sadece 2 gün çalıştığını, F.G’nin para istediği zamanlarda Aydın’ın hesabına para gönderdiğini iddia etti. Sanık avukatının F.G, E.C ve Buse Aydın’ın telefonlarının baz istasyonu kayıtlarının alınması talebi müşteki F.G tarafından reddedildi.

İfadelerin alınmasından ardından dosya savcılığa tevdi edildi. Savcı, sanığın tutuklanması talebini reddetti. Dava mütalaa alınmak üzere 23 Ekim’e ertelendi.