Günümüz teknolojisinin hızla gelişmesiyle birlikte, internet dolandırıcılıkları ve siber saldırılar da aynı oranda artıyor. Bu konuda vatandaşları uyaran Siber Güvenlik Mühendisi Sedat Özdemir, tanımadıkları kaynaklardan gelen mesajlara karşı şüpheci yaklaşmaları gerektiğini belirterek, "Dolandırıcılar, oltalama saldırıları ile kişisel bilgilerinize ulaşmaya çalışıyor. Bu nedenle şüpheli mesaj ve e-postalardaki bağlantılara tıklamadan önce dikkatli olunmalı ve ekleri açmaktan kaçınılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var?  Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var? Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi

Özdemir, siber güvenliğin yalnızca bireysel kullanıcıları değil, kritik altyapıları da etkilediğine dikkat çekti. "Artık sanal dünyada da bir hayatımız var ve bu dünyadaki kişisel bilgilerimizin güvenliği hayati önem taşıyor. Kişisel bilgilerimizi korumak için güçlü şifreler oluşturmalı, bu şifreleri düzenli olarak değiştirmeli ve halka açık Wi-Fi ağlarını kullanmaktan kaçınmalıyız" dedi.

Yapay zeka tehlikesi kapıda

Gelecekte karşılaşılabilecek tehditlere de değinen Sedat Özdemir, yapay zeka alanındaki gelişmelerin siber saldırıları daha karmaşık hale getireceğini vurguladı. Özdemir, "Otomasyon ve yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle, siber saldırılar otomatize edilecek ve özellikle finans, sağlık, enerji gibi kritik sektörler daha büyük risk altında olacak" şeklinde uyarılarda bulundu.

Özdemir, bireylerin verilerini korumak için VPN ve şifreleme teknikleri kullanmalarının önemini belirtti ve güvenlik yazılımlarının güncel tutulması gerektiğini hatırlatarak sözlerini noktaladı.

Editör: Elif Erbay