Süper Lig'in 15. haftasında Gaziantep FK'ya konuk olan Trabzonspor ilk yarıda sonuç almazken kinci yarıda bastırdı.

İlk yarısı golsüz biten karşılaşmada Trabzonspor 48'de Trezeguet ile öne geçti.

59'da  Bakasetas farkı 2'ye çıkardı.

76. dakikada yine Trezeguet ağlaraı havalandırarak takımını 3-0 öne geçirdi.

Gaziantep FK ise 80'de Dragus ile karşılık verdi ve Trabzonspor deplasmanda 3 puanı 3-1'lik skorla aldı.

Bordo-mavililer puanını 26'ya yükseltirken Gaziantep FK 15'te kaldı.

Maçın ardından Gaziantep FK'yi 3-1 yenen Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, geçen haftaki yenilginin ardından deplasmanda maç kazanmanın önemli olduğunu ifade etti.

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Gaziantep FK'nin değişik oyun tarzlarına göre hazırlandıklarını söyledi.

Maçın deplasmanda olduğu için oyuna girmenin kolay olmadığını ifade eden Avcı, "İlk aşamada dengeli bir oyun vardı. Özellikle maç 2-0 olunca net 7-8 pozisyon vardı. Bu skorun ardından takım doğru oynayan, teknik kapasitesi yüksek, atak sonuçlandıran kimliğine sahip olup 3. golü buldu" dedi.

Çalıştıklarını doğru uyguladıklarını anlatan Avcı, şunları kaydetti:

"Bugün çalışmamızın karşılığını aldık. Geçen haftaki mağlubiyetin ardından böyle bir maçı deplasmanda kazanmak bizim için önemliydi. Bugün Trabzonspor'da 100. lig maçına çıktım. Bu Trabzonspor'da her teknik direktörü gururlandırır. Her zaman 'iyi ki Trabzonspor var' diyorum. Biz güçlü ve büyük bir aileyiz. Trabzonspor'un, Trabzon şehrinin nasıl bir oyun isteğini çok net bilen ve ekibiyle gerçekleştiren bir teknik direktörüm. Zaman zaman iniş ve çıkışların olduğu dönemleri yaşayacağız. Hem yarışırken, sonuç alırken organizasyon geliştiren bir takım olacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum."

GAZİANTEP FK DİREKTÖRÜ: RAKİP İYİYDİ

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçı Karagümrük Trabzonspor ilk 11'leri Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçı Karagümrük Trabzonspor ilk 11'leri

Gaziantep FK'nin teknik direktörü Marius Sumudica, rakibin kendilerinden iyi oynağını söyledi.

Sumudica, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maça iyi başladıklarını ifade etti.

Rakibe ilk yarı ciddi pozisyon vermediklerini belirten Sumudica, şu değerlendirmede bulundu:

"Aslıda ilk yarı çök kötü oynamadık aslında. Rakibi iyi kapattık ikinci yarının ilk dakikalarında gol yedik. Zorlu bir rakibe karşı oynadık. Bizden daha iyilerdi. Taraftarın tepkisini anlıyorum. Tepkiyi bana değil başkasına göstermesi lazım. Ben buraya geldiğimde 0 puanı vardı bu takımın. 15 puan topladık. Kadroyu ben kurmadım. Bu takım 3 yıl önce iyi oynuyordu çünkü takımı ben kurmuştum. Tepkiyi anlıyorum ama şuan için taraftarın bize desteği olması lazım. Açıkçası bu takımın 7- 8 transfere ihtiyacı var yoksa Süper Lig'de kalmamız çok zor. Her maça 3 Türk futbolcuyla başlamamız lazım. Bu bizi zorluyor. Bugün Ogün'ü değiştirmek istedim performansı iyi değildi. Ogün'ü çıkarsaydım koyacağım başka Türk yok. Yedekte sadece İlker var oda forvet. Bu ülkede herkes futbolu biliyor, herkes teknik direktör."