Fenerbahçe Beko, sıkı savunmasıyla başladığı karşılaşmada Motley ve Hayes'in skorer oyunlarıyla hızlı bir başlangıç yaptı. İlk çeyrekte son beş dakikaya 6-5 önde girdiler. Ancak Monaco'nun karşılıklı basketlerle son dakikalarda öne geçmesiyle çeyreği 15-13 geride kapattılar.

İkinci çeyreğe Monaco'nun hücumlarıyla başladı. Ancak Tarık ve Sestina'nın üçlükleriyle Fenerbahçe Beko farkı azalttı. Guduric, Sestina ve Wilbekin'in sayılarıyla oyunda kalmayı başardılar ve devre arasına 40-35 geride girdiler.

Üçüncü çeyreğin ilk beş dakikasında Motley, Pierre ve Calathes'in skorlarına yanıt veren Monaco, Fenerbahçe Beko'nun öne geçmesine engel olamadı. Ancak Monaco'nun ardı ardına bulduğu 5 sayıyla geri düştüler. Son dakikalarda Tarık'ın performansıyla öne geçen Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 56-55 önde girdi.

Son dakikaya girilirken Wilbekin'in üçlüğüyle Fenerbahçe Beko 70-68 öne geçti. Ancak Okoba'nın sayısıyla Monaco dengeyi sağladı. Maç boyunca kıran kırana geçen mücadelede, son şutta ev sahibi takım skoru bulamadı ve maç uzatmaya gitti.

Uzatma periyodunda Calathes'in son saniyede attığı üçlükle Fenerbahçe Beko, maçı 80-79 kazanarak Final Four'a yükseldi. Bu galibiyetle 5 yıllık bir hasret sona erdi.

Arda Güler durdurulamıyor bu maçı da boş geçmedi Arda Güler durdurulamıyor bu maçı da boş geçmedi

Berlin'de düzenlenecek olan Final Four'da Fenerbahçe Beko, Panathinaikos'un karşısına çıkacak. Bu, uzun bir aradan sonra Final Four'a dönüşleri anlamına geliyor. Önceki Final Four deneyimleri arasında 2017'de şampiyonluk da bulunuyor.