Gündem

"Teğmenlere hakaret kabul edilemez"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin kongre sürecine dair detayları paylaştı ve ekonomi yönetimiyle ilgili spekülasyonlara sert tepki gösterdi. Tartışmalı yemin töreniyle ilgili de konuşan Çelik, teğmenlere yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Abone Ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin kongre sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, belde ve ilçe kongrelerinin Ekim-Ocak, il kongrelerinin ise Aralık-Mart ayları arasında gerçekleşeceğini duyurdu. Ayrıca, büyük kongrenin Mart ayı sonuna kadar yapılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı il kongrelerine katılabileceği belirtilirken, bu durumun takvimde sarkmalara neden olabileceği de ifade edildi.

"İstifa haberleri gerçeği yansıtmıyor"

Ekonomi yönetimiyle ilgili çıkan istifa haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Çelik, bu tür spekülasyonların kara propaganda olduğunu ve pozitif ekonomik sonuçlardan rahatsız olanlar tarafından yayıldığını söyledi. Çelik, 5 Eylül'de açıklanacak Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, milletin taleplerini yerine getirmeye odaklandıklarını belirtti.

"Atatürk'e yapılan her türlü saygısızlığa karşıyız"

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Malazgirt Zaferi'nin farklı gösterilmeye çalışıldığını iddia eden Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan her türlü saygısız tavra karşı olduklarını vurguladı. Çelik, siyasi rekabetin husumete dönüşmemesi gerektiğinin altını çizdi ve herkesin Türkiye Cumhuriyeti'nde birinci sınıf vatandaş olduğunu hatırlattı.

Erken seçim çağrısına yanıt

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısına da yanıt veren Çelik, bu açıklamayı 2024'ün en kötü esprisi olarak nitelendirdi. Çelik, erken seçim istemediklerini, önlerindeki 3,5 yılın Türkiye Yüzyılı çerçevesinde atılacak kritik adımlarla dolu olduğunu ifade etti.

"Teğmenlere hakaret kabul edilemez"

Son günlerde tartışmalara yol açan yemin töreniyle ilgili de açıklamalarda bulunan Çelik, üç kız öğrencinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) birinci olduğunu belirterek, teğmenlere yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Eski vesayet anlayışının diriltilme çabalarına izin vermeyeceklerini vurgulayan Çelik, bu teğmenlerin ülkenin geleceği için yetiştirildiğini belirtti.

Son olarak BRICS üyeliği konusuna değinen Çelik, bu süreçte somut bir gelişmenin olmadığını, olası gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.