Mecliste sürekli işçi statüsünde istihdam edilecek 250 personel, noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek.

Meclisin personel ihtiyacını karşılamak üzere "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda sürekli işçi statüsünde 250 personel alımı yapılacak.

Sürekli işçi kadrolarına müracaat etmek isteyen adayların başvuruları Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısından bugünden itibaren alınmaya başlanacak, başvuru süreci 27 Kasım'da sona erecek.

Personel alımına ilişkin detaylara Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu ve TBMM'nin internet sitesinden ulaşılabilecek.

Öğretmen atamalarına ilişkin açıklama! Öğretmen atamalarına ilişkin açıklama!

KEBAPÇI, DÖNERCİ, DÖŞEMECİ

İşe alım yapılacak kadrolar ise şunlar: Aşçı, bahçıvan, bulaşıkçı, çatı işçisi, dönerci, döşemeci, el dekor süslemeci, antrenör, garson, ısıtma sıhhi tesisatçı, boyacı, kebapçı, kuaför, metal doğramacı, pastacı, pideci, pizzacı, resepsiyon görevlisi, soğutmacı ve havalandırmacı, şöför, taşıma işçisi, temizlik işçisi.

SABIKASI OLANLAR BAŞVURAMAYACAK

TBMM'nin verdiği ilanda alınacak işçilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamış olmaları, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlara, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçlık gibi suçlardan mahkum olmama şartı aranıyor.

ALIMLAR KURA İLE YAPILACAK

22 Kasım'da başlayacak başvurular, 27 Kasım'da son bulacak. 12 Aralık'ta kura çekimi ile yapılacak işe alımlar TBMM'de yapılacak ve canlı olarak izlenebilecek.Başvuruda bulunan adaylar için noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi sonunda istihdam edilecek kadro ve ünvan sayısı kadar asıl aday ve her bir kadro veya ünvan sayısının 4 katı yedek aday belirlenecek. Kura çekimi 12 Aralık'ta yapılacak, personel alımında mülakat uygulanmayacak.