İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklifin görüşmeleri 287 kabul, 55 ret ve 4 çekimser oy ile TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.  NATO'da şimdiye kadar 29 üye İsveç'in NATO'ya üyeliğine onay vermişti. Türkiye ve Macaristan'da ise süreç devam ediyordu. Cumhurbaşkanı onaylarsa Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından dış politikasında değişikliğe giderek NATO'ya üyelik başvurusu yapan İsveç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden onay alarak NATO'ya kabul edildi.

346 OY KULLANILDI

BAT grubu sigaralar boykot ediliyor: Hangi sigaralar satılmayacak? BAT grubu sigaralar boykot ediliyor: Hangi sigaralar satılmayacak?

346 oy kullanılırken, AK Parti, CHP, MHP, Gelecek ve DEVA 'evet' oyu verdi. İYİ Parti, DEM, TİP, Saadet ve Yeniden Refah 'hayır' oyu verdi. 287 'evet' oyu verilirken, 55 'ret' oyu kullanıldı. Böylelikle 1 yılı aşkın süredir devam eden adaylık durumu Türkiye adına sona erdi. İsveç'in NATO üyeliğinin tamamlanması için önündeki tek süreç Macaristan'ın onayı. Macaristan'da parlamentonun şubat ayında açılacağı ve oylamanın yapılacağı bekleniyor.