TSK Personel Kanunu Değişiklik Teklifi Görüşmeleri Devam Ediyor

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu'nda değişiklik öngören teklifin görüşmeleri yeni haftada da sürecek. Teklif, terör örgütleriyle iş birliği içinde olan, bu örgütlere yardım eden veya propagandasını yapan uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngörüyor.

Ayrıca, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne şehitlerin anne ve babalarının da üye olabilmesine imkan tanınacak. Sözleşmeli erbaş ve erler, subay ve astsubay servislerinden faydalanabilecekler. 1999 sonrası sigortalı olan ve 1 Şubat 2018 sonrası emekliye sevk edilen personel, 25 hizmet yılını doldurmaları halinde yaş şartı aranmaksızın emekli aylığı alabilecek.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Teklifi
Bu hafta Meclis'e sunulması beklenen iki yeni kanun teklifi arasında Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Teklifi de bulunuyor. Teklifte, Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması ve atama öncesinde öğretmenlerin bu akademide eğitim almaları öngörülüyor. Ayrıca, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılması da bu düzenlemenin önemli maddeleri arasında yer alıyor.

9. Yargı Paketi

Hazırlıkları tamamlanan 9. yargı paketi de bu hafta Meclis'e sunulacak. Teklif, "Devletin güvenliği veya siyasal yararları aleyhine suç işleme" başlığını Türk Ceza Kanunu'na (TCK) eklemeyi amaçlıyor. Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları doğrultusunda suç işleyenler, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Bu suçların milli güvenlik açısından stratejik önemi haiz birimler, projeler, tesisler ve hizmetleri yerine getiren kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar tarafından işlenmesi halinde, ceza bir kat artırılacak.

Sıla bebek olayındaki tutuklular olay yerine getirildi Sıla bebek olayındaki tutuklular olay yerine getirildi

TBMM, bu yoğun gündemle bayram tatili öncesinde önemli kararlar almak üzere çalışmalarını sürdürecek.

Editör: Elif Erbay