TBMM'nin yeni yasama yılının açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisinde tartışmalara yol açtı. 5 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşılayan CHP'li milletvekilleri, parti içinde fikir ayrılıklarına neden oldu. Bazı milletvekillerinin bu sırada ayağa kalkmaması dikkat çekti ve bu isimler gündeme oturdu. Ayrıca, açılış oturumuna katılmayan birçok milletvekili de karara tepki göstermiş oldu. Peki, ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri kimler? İşte o isimler ve tartışmaların perde arkası...

AYAĞA KALKMAYAN CHP MİLLETVEKİLLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni yasama yılı açılışında Genel Kurul'a katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Erdoğan'ı ayakta karşılamasıyla birlikte birçok CHP milletvekili de aynı şekilde ayağa kalktı. Ancak bu durum, parti içinde farklı tepkilere yol açtı. Özgür Özel'in, Grup Başkanvekili Murat Emir aracılığıyla CHP milletvekillerine ayağa kalkmaları yönünde talimat verdiği öğrenildi. Fakat bu talimat, tüm milletvekilleri tarafından aynı şekilde karşılanmadı.

Kasiyer Merve cinayeti davasında tahliye kararı Kasiyer Merve cinayeti davasında tahliye kararı

CHP'nin 127 milletvekilinden yarısından fazlasının bu karara tepki göstererek TBMM Genel Kurulu'na girmediği belirtildi. Erdoğan'ın konuşmasını izlemek için salonda bulunan milletvekillerinin büyük kısmı ayağa kalkarken, bazı vekillerin bu yönde hareket etmediği gözlendi.

AYAĞA KALKMAYAN MİLLETVEKİLLERİ KİMLER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na girişinde, salonda bulunan yaklaşık 60 CHP'li milletvekilinin bir kısmının ayağa kalkmadığı iddia edildi. Ayağa kalkmayan vekiller arasında Engin Altay, Uğur Bayraktutan, Onur Konuralp, Fethi Açıkel, Arife Sibel Yanıkoğlu, Sibel Suiçmez ve Harun Özgür Yıldız'ın isimlerinin öne çıktığı belirtiliyor. Bu olayın, CHP içinde farklı bakış açılarını yansıttığı ve parti içinde daha geniş bir tartışma başlatabileceği konuşuluyor.

Editör: Elif Erbay