Sosyal medya fenomenleri Tayyar-Özlem Öz çiftinden, haklarında 4 ayrı suçtan başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama geldi. Öz çiftinin avukatlarının yaptığı açıklamada çiftin "Mal varlıklarının maddi değeri birkaç kat abartılarak karalanmaları adil değildir" denildi.

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından sosyal medya fenomenleri de mercek altına alındı. Bu isimlerden Özlem ve Tayyar Öz çifti hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" ve "vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından soruşturma başlatıldı.

ÖZ ÇİFTİNDEN SORUŞTURMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kendilerine ait şirket yoluyla çeşitli krem ve takviye gıda gibi ürünler satan Öz çifti, sağlık beyanından 340 bin lira para cezasına çarptırılmışlardı. Yurt dışına çıkış yasağı getirilen Tayyar ile Özlem Öz çifti, avukatları Serhat Çetin aracılığıyla haklarındaki iddialara yanıt verdi.

Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı' Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı'

"MAL VARLIKLARININ DEĞERİ ABARTILARAK KARALANDILAR"

Çiftin avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada şöyle denildi: 

"Müvekkiller, Tayyar Taylan Öz ve Özlem Altınok Öz ile alakalı bir kısım medya organlarında haber konusu olan soruşturmadan, dün akşam saatleri itibarı ile haberdar olduk. Konu ile alakalı spekülatif haber içeriklerinin tamamını reddediyoruz. Müvekkiller yaratılmaya çalışılan algının aksine, resmi ticari firmalarına ait ürünlerinin satışını, ülkenin en meşhur alışveriş platformları üzerinden "e-fatura" sistemi ile yapmakta, sosyal medya işbirliğinden doğan kazançlarını da aynı şekilde kurumsal şirketlerden fatura karşılığı elde etmektedirler.

Salt eğlence ve izlenme sayısını artırma maksatlı çekilen birkaç video öne sürülüp, müvekkillerin sahip olduğu mal varlıklarının maddi değeri birkaç kat abartılarak karalanmaları adil değildir. Bunu yapanların asıl maksatlarının; kamuoyunda infial yaratmak ve soruşturma makamları nezdinde gözaltı-tutuklama baskısı oluşturmak olduğu herkesçe bilinmektedir. Ve fakat bu dosyada adı geçenlerden birinin '1-2 ve 6 yaşlarında üç çocuk annesi olan hamile bir kadın' olduğu ele alındığında, bu konu hakkında yazıp çizecek herkesi asgari standartta da olsa erdemli davranmaya davet ediyoruz.

"MÜVEKKİLLERİN SORUŞTURMADAN HİÇBİR ÇEKİNCELERİ YOK" 

Müvekkillerin ticari hayatına dair resmi kayıt ve evrakları, soruşturma makamlarının ilk davetinde sunacağımızı, müvekkillerin soruşturma işlemlerinden kaçmalarını ya da saklanmalarını gerektirir hiçbir çekincelerinin olmadığını, resmi ikametgahlarında yaşantılarına devam ettiklerini, soruşturma işlemlerinde yetkili makamlara her türlü kolaylığın ve enformasyonun sağlanacağını şimdiden kamuoyuna ilan ediyoruz.  Son olarak Masumiyet Karinesi'ni hiçe sayarak, herkesçe malum şahsi menfaatleri doğrultusunda müvekkilleri medya önünde karalayanlar, ticari zararlarına sebep olanlar ve aile huzurunu kaçıranlar hakkında hukuki-cezai her türlü başvurunun gerçekleştirileceğini de belirtmek istiyoruz."