Ünlü şarkıcı, "Eras Tour"un büyük başarısı ve müzik kariyerindeki yatırımları sayesinde servetini hızla artırdı. Forbes'a göre Swift’in 600 milyon doları turne gelirleri ve telif haklarından, 600 milyon doları müzik kataloğunun değerinden, 125 milyon doları ise gayrimenkul yatırımlarından geliyor. 2022'de çıkardığı Midnights albümü ve 2023'te yayınladığı 1989 (Taylor's Version) albümü sayesinde Spotify gelirlerinden sadece son bir yılda 100 milyon dolar kazandığı bildirildi.

Swift’in başarısı müzik sektöründe diğer milyarderlerden farklı bir yol izliyor. Birçok sanatçı servetini ticari girişimler ya da farklı sektörlerdeki yatırımlar sayesinde artırırken, Swift’in ana gelir kaynağı albüm satışları, telif hakları ve dünya çapındaki canlı performansları oldu. Bu da onu tarihte müzik kariyerinden milyarder statüsüne ulaşan nadir sanatçılardan biri yapıyor.

Rihanna, bir zamanlar 1,77 milyar dolarlık servetiyle en zengin kadın müzisyen olsa da, şu anda serveti 1,4 milyar dolara gerilemiş durumda. Ancak hala "tüm zamanların en zengin kadın müzisyeni" unvanını koruyor. Ancak Swift’in hızla büyüyen serveti bu unvanı da kısa sürede ele geçirebilir.

Serenay Sarıkaya’nın kazançları dudak uçuklatıyor! Serenay Sarıkaya’nın kazançları dudak uçuklatıyor!

Taylor Swift, sadece müzik sahnesinde değil, politik arenada da adından söz ettirmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i desteklediğini açıklayan Swift, bu desteğiyle Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın tepkisini çekti. Trump, Swift ve hayranlarının kendisini desteklediğini iddia eden yapay zeka destekli sahte görüntüler paylaşmış, daha sonra bu destekten memnun olmadığını açıkça dile getirmişti.

Swift'in Eras Turnesi, Amerika kıtasındaki son konserleriyle bu yılın sonunda tamamlanacak ve şarkıcının müzik kariyerindeki yükselişi devam edecek gibi görünüyor.

Editör: Elif Erbay