Son günlerde alçak seyreden sıcaklıkların ardından Türkiye yeniden bunaltıcı sıcakların etkisine giriyor. Geçtiğimiz yaz ülkeyi kasıp kavuran eyyam-ı bahur sıcaklarının önümüzdeki günlerde yeniden etkisini göstemesi bekleniyor.

Uzmanlar Türkiye'nin coğrafi konumu sebebiyle en hızlı ısınan ve ikrim krizinin en şiddetli hissedildiği ülke olduğu görüşünde.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre ise, Türkiye'de son 13 aydır Ege Bölgesi başta olmak üzere birçok bölgede sıcaklık rekoru kırıldı.

Uzmanlar, kavurucu sıcaklık etkisiyle bilinen eyyam-ı bahur sıcaklarının 31 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında yaşanacağını duyurdu.

Sultanbeyli'de AVM'de şok olay: Bir kişi 3. kattan zemine düştü Sultanbeyli'de AVM'de şok olay: Bir kişi 3. kattan zemine düştü

Öte yandan Ağustos ayı başında bunaltıcı sıcakların gelmesiyle orman yangınlarına karşı uyarıda da bulunan uzmanlar, bu günlerin kısmen yağışlı geçebileceğini de aktardı.

Eyyam-ı bahur sıcakları nedir?

Eyyamı bahur, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan bir ifadedir. Her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına denk geliyor.

Yerini "çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" gibi terimlere de bırakan eyyamı bahurun, ağustos ayı başında etkisini göstermesi bekleniyor.

Editör: Ömer Göyce