Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) en değerli subaylarını yetiştiren Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde çiçeği burnunda teğmenler 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganlarıyla kılıçlı yemin etmişlerdi.

Yeminde “laik cumhuriyet” vurgusu

Yeminde geçen ifadeler ise şöyleydi:

Ant içeriz ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır.

İnceleme başlatıldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise, kamuoyunda tartışılan ‘teğmen yemini’ hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde disiplinsizliğe hiçbir şekilde tolerans gösterilmeyeceğini vurgulayarak, olayın her yönüyle incelendiğini ve sorumlu personel hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti. "Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır. Dolayısıyla kamuoyu bu konuda müsterih olmalı ve kendi ajandalarına göre bu görüntüler üzerinden manipülasyon üretenlere itibar etmemelidir" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan Bakanlık yetkilileri, törenin ardından sosyal medyada yer alan görüntülerin, bağlamından koparılarak yanlış yorumlandığını ve spekülasyonlara yol açtığını belirtti.

"TSK, Atatürk ilke ve inkılaplarının doğrultusunda ve milletin emrinde"

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin anayasa ve kanunlara bağlı olarak görevini sürdürdüğü, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, Cumhurbaşkanının direktifleri ve komutanların emirleri çerçevesinde milletin emrinde olduğu bir kez daha vurgulandı.

Fındık hasadı zamanı nüfus iki katına çıktı Fındık hasadı zamanı nüfus iki katına çıktı

Editör: Ömer Göyce