Teknolojik gelişmeler dünyanın her yerinde bambaşka bir boyut kazanıyor. Yapay zeka ve robotlar gerek bilim dünyasında gerekse finansal ekonomik dünyada çok farklı tartışmaları gündeme getiriyor. Dünya bu konuda oldukça hızlı bir ilerleme kaydederken Suudi Arabistan'da bu gelişmelere kayıtsız kalmadı. Geçen hafta düzenlenen bir etkinlikte robot çift olarak bilinen ve yapay zeka ile desteklenen robot tanıtıldı. Ancak erkek robotun sunuyu taciz eder gibi elini hareket ettirmesi Suudi Arabistan'da olay oldu.

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

Cinsellik konuşması yasak

Riyad merkezli QSS AI & Robots firmasının CEO'su Elie Metri, Sara'nın programlanmış olarak seks veya politika hakkında konuşmamaya yönlendirildiğini açıkladı. Suudi Arabistan'da her iki konunun da kadınlar için yasa dışı olduğunu belirtti. Metri, Sara'nın kadın olduğunu, 25 yaşında ve 1,62 boyunda olduğunu ve Suudi kıyafetleri giydiğini söyledi. Ona nazik olmayı, politika ve seks konularından kaçınmayı öğretildiğini ifade etti, çünkü Suudi Arabistan'da olduklarını ve bu konulara girmemesi gerektiğini belirtti.

Suudi Arabistan son yıllarda toplumu modernleştirme yolunda adımlar atmış olsa da, hukuk sistemi hala şeriat hukukuna dayanıyor.