Uyku kalitesini artırmanın basit ama etkili yolu Uyku kalitesini artırmanın basit ama etkili yolu

Süt öylesine çok bir besindir ki bizler ve değerli dostlarımız olan hayvanlar sağlıklı bir şekilde gelişebilmek için annelerinin sütüne ihtiyaç duyarlar.

Gelişmek ve güçlenmek için olmazsa olmaz olan anne sütünün yerini hiçbir gıda tutmaz. Anne sütü ile beslenmenin belli bir süresi vardır. Memeli hayvanlar emmeyi bıraktıktan sonra süte fazla ihtiyaç duymasalar da insanlar için aynısını söyleyemeyiz maalesef.

Anne sütü ile beslenmeyi bırakan çocuklar kalsiyum açısından oldukça zengin olan inek sütü ile beslenmeye devam etmelidir. Anne sütünün yerini tutmasa da hayvansal sütlerin tüketilmesi, gelişme çağında olan çocuklar ve yaşlı insanlar için oldukça önemlidir.

Süt gelişme çağında olan bireylerin diş, tırnak, kemik, beyin, saç sağlıkları, vücutlarının şekillenebilmesi, boylarının uzayabilmesi ve düzgün bir ergenlik dönemi geçirebilmeleri için tüketmeleri gereken gıdaların başında gelir.

Sütün Faydaları 2

Gelişme çağındaki bireyler nasıl süte ihtiyaç duyuyorsa aynı şekilde yaşlı bireyler de süt içmelidir. Süt içmenin yaşı yoktur. Ben artık büyüdüm, kaç yaşına geldim. Süt içmeme gerek yok diyen birisi yanlış düşünür.

Özellikle yaşlı bireyler kemik erimesi, kas erimesi gibi problemler ile karşılaşmak istemiyorlarsa sık sık süt tüketmelidirler. Sütün faydaları saymakla bitmez; cilt sağlığı ve yaraların hızlı bir şekilde iyileşebilmesi için de her yaştan bireyin süt tüketmesi önemli bir durumdur.