1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi

Suriye'de ABD üsleri her gün yeni bir operasyonun hedefi haline geliyor. ABD unsurlarının topraklarından binlerce kilometre uzaklıktaki varlıkları hem Suriye Devleti hem de yerel direnişçiler tarafından tepki topluyor. ABD'nin üslerine çeşitli operasyonlar düzenleyen İslami Direniş Hareketi'nin harekatları devam ederken bugün de yine ABD'nin Suriye'deki üslerine füze yağdı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fırat Nehri'n batı yakasında, Deyrizor'a bağlı Meyadin ilçesindeki Suriye Ordusuna destek veren güçler, sabah saatlerinde Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD güçlerinin konuşlu olduğu Ömer Petrol Sahası Üssü'ne roket saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırıda can kaybına ilişkin bilgi bulunmuyor.

ABD tarafından henüz saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

Öte yandan aidiyeti bilinmeyen hava araçları, dün Deyrizor ilinin Irak sınırındaki Elbukemal ilçesinde Suriye Ordusuna destek veren gruplara ait askeri konvoyu hedef almıştı.

Suriye'de ABD güçlerinin konuşlandığı üslere yılbaşından bu yana roket ve aidiyeti bilinmeyen kamikaze insansız hava araçları (İHA) ile en az 4 kez saldırı gerçekleştirilmişti.