Trendyol 1. Lig play-off finalinde Sakaryaspor ile Bodrum FK, Yeni Adana Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Maçın başlangıcında sahaya atılan yanıcı maddeler nedeniyle karşılaşma yaklaşık 5 dakika durdu.

Bodrum FK, maça etkili başlayarak 19. dakikada Gökdeniz Bayrakdar'ın attığı golle öne geçti. 45. dakikada Sakaryaspor'un tecrübeli savunmacısı Rotman, savunma arkasına atılan topla ceza sahasına girmek üzere olan Kenan Özer'i düşürdü. Hakem Abdülkadir Bitigen, pozisyonu bariz gol şansı olarak değerlendirerek Rotman'a kırmızı kart gösterdi. İlk yarı Bodrum FK'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Arda Güler'in maçında Umut Meler hakem olacak Arda Güler'in maçında Umut Meler hakem olacak

İkinci yarıyı 10 kişi oynayan Sakaryaspor, 72. dakikada beraberlik golünü buldu. Del Valle'nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Dimitrov, kaleciden sıyrılıp zor pozisyonda topu ağlarla buluşturdu. Normal süre 1-1 sona erdi. Bodrum FK, bu sürede tam 3 kez direğe takıldı.

Uzatma dakikalarına hızlı başlayan Bodrum FK, 94. dakikada yeniden öne geçti. Cenk Şen'in ortasında Celustka'nın kafa vuruşu ile skor 2-1 oldu. 103. dakikada gelişen kontratakta Burak Çoban, uygun pozisyondaki Tunahan Akpınar'ı gördü. Tunahan'ın vuruşunda kalecinin müdahalesi yetersiz kaldı ve fark ikiye yükseldi. 

Golden sonra formasını çıkaran Tunahan sarı kart gördü ve 105+5. dakikada yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı. İlk uzatma devresi Bodrum FK'nin 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. İkinci uzatma devresinde skor değişmedi ve Bodrum FK, Eyüpspor ve Göztepe'nin ardından Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.