Trendyol Süper Lig 2023-24 Sezonu Heyecanla Sona Eriyor

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu

Kimi zaman gergin ve olaylı geçen, çoğu haftası hakem tartışmalarına sahne olan Trendyol Süper Lig’de 2023-24 sezonunun sonuna nihayet gelindi. Sportif açıdan büyük heyecanın yaşandığı ve birçok unutulmaz maça ev sahipliği yapan sezon, 37 haftalık müthiş mücadeleye yakışır şekilde, şampiyonluk ve küme düşme düğümlerini çözecek bir finalle noktalanacak. En çok merak edilen ise elbette şampiyonun kim olacağı. Şimdiden kulüp puan rekorlarını kıran iki ezeli rakip, Galatasaray ile Fenerbahçe’den biri bu üstün performansını şampiyonlukla taçlandıracak.

Galatasaray Büyük Avantaja Sahip

Güne 3 puan farkla lider giren Galatasaray, yarışta önemli bir avantaja sahip. Sarı kırmızılı ekip, her ne kadar geçen hafta sahasında ezeli rakibi ve takipçisi Fenerbahçe’ye yenilmiş olsa da hala üç puan önde. Bu nedenle, Tümosan Konyaspor deplasmanında alınacak 1 puan dahi Galatasaray’a 24. şampiyonluğunu getirecek. Ayrıca, Fenerbahçe’nin sahasında İstanbulspor’a puan kaybetmesi durumunda da sarı kırmızılılar mutlu sona ulaşacak. 

Fenerbahçe’ye Galibiyet Yetmiyor

Sahasında, küme düşmesi haftalar önce kesinleşen lig sonuncusu İstanbulspor’u ağırlayacak olan Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için bu maçı kazanması yetmiyor. Aynı zamanda, Galatasaray’ın deplasmanda, küme düşme korkusu yaşayan Konyaspor’a yenilmesi gerekiyor. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda puanlar eşitlenecek ve ikili averajla (1-0, 0-0) Fenerbahçe ligi zirvede bitirecek. Her iki mücadele de 19.00’da başlayacak ve beIN Sports’tan naklen yayımlanacak.

Fenerbahçe’de 10 Eksik Birden

Fenerbahçe’de bugünkü İstanbulspor maçında cezalı futbolcular Batshuayi, Djiku, İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan ve Oosterwolde’nin yanı sıra sakatlar İsmail, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz, Cengiz ve Krunic forma giyemeyecek. Konuk ekipte ise Duhaney cezalı, Deli, Emir Kaan ve Mehmet sakat. Karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Bu arada, Tahkim Kurulu derbi olayları için ceza alan isimlerden Mert Hakan’ın 5 maçlık cezasını 4’e düşürdü. Oosterwolde’nin 1, İrfan Can Eğribayat’ın ise 3 maçlık cezaları onandı.

Galatasaray Konya’da Bu Kez Galip Gelmek İstiyor

Lider Galatasaray, MEDAŞ Stadı’nda Tümosan Konyaspor’a konuk olacak. Karşılaşmayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Son sekiz deplasman maçını kazanan sarı kırmızılı ekipte kart cezalısı Hakim Ziyech dışında eksik bulunmuyor. Ancak Galatasaray, Süper Lig’de Konyaspor’a konuk olduğu son 3 maçı da kaybetti. Bu kez Konya’da galip gelerek şampiyonluk hedefini gerçekleştirmek istiyor.

Sezonun finali nefesleri kesecek bir mücadeleye sahne olacak. 19.00’da başlayacak maçlar, futbolseverlerin büyük heyecanla takip edeceği bir akşam vaat ediyor.